Dit weekend code Oranje door aanhoudende hitte

Date:

Deel bericht:

Vanwege de verwachting van aanhoudende hitte gedurende de komende dagen, heeft het KNMI code Oranje aangekondigd. Met name vanaf zaterdag kan het extreem warm worden met maximumtemperaturen van ruwweg 35°C.

De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Vanaf zaterdag kan het met name in het zuiden en zuidoosten extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. In stedelijke gebieden kan het ook elders in het land 35°C worden. Ook de nachten worden geleidelijk steeds warmer.

- Advertisement -

Hitteplan actief
Vanwege de hitte kondigde het RIVM afgelopen woensdag al aan dat het Nationale Hitteplan van kracht is. Dat heeft naast het warme weer ook te maken met een slechte luchtkwaliteit door smog, waardoor mensen sneller klachten kunnen vertonen. Het is belangrijk verkoeling te zoeken en te letten op mensen in kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en dieren. Let wel op bij het opzoeken van verkoeling. Bij de meeste strandplaatsen en wateren is er sprake van grote druktes.

“Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel”, zo is het bericht van het meteorologisch instituut. Het zeer warme weer houdt volgens het KNMI waarschijnlijk tot halverwege volgende week aan.

Code Oranje gaat vanaf morgen in, in de zuidelijke provincies (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland). Voor de overige provincies geldt code Geel, met uitzondering van de Waddeneilanden.


Bron foto: Archief

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...