Dit weekend code Oranje door aanhoudende hitte

vrijdag 7 augustus 2020 14:55

Vanwege de verwachting van aanhoudende hitte gedurende de komende dagen, heeft het KNMI code Oranje aangekondigd. Met name vanaf zaterdag kan het extreem warm worden met maximumtemperaturen van ruwweg 35°C.

De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Vanaf zaterdag kan het met name in het zuiden en zuidoosten extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. In stedelijke gebieden kan het ook elders in het land 35°C worden. Ook de nachten worden geleidelijk steeds warmer.

Hitteplan actief
Vanwege de hitte kondigde het RIVM afgelopen woensdag al aan dat het Nationale Hitteplan van kracht is. Dat heeft naast het warme weer ook te maken met een slechte luchtkwaliteit door smog, waardoor mensen sneller klachten kunnen vertonen. Het is belangrijk verkoeling te zoeken en te letten op mensen in kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en dieren. Let wel op bij het opzoeken van verkoeling. Bij de meeste strandplaatsen en wateren is er sprake van grote druktes.

“Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel”, zo is het bericht van het meteorologisch instituut. Het zeer warme weer houdt volgens het KNMI waarschijnlijk tot halverwege volgende week aan.

Code Oranje gaat vanaf morgen in, in de zuidelijke provincies (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland). Voor de overige provincies geldt code Geel, met uitzondering van de Waddeneilanden.


Bron foto: Archief

 

0 reacties

Dit weekend code Oranje door aanhoudende hitte
Schrijver:

 

 

Vanwege de verwachting van aanhoudende hitte gedurende de komende dagen, heeft het KNMI code Oranje aangekondigd. Met name vanaf zaterdag kan het extreem warm worden met maximumtemperaturen van ruwweg 35°C.

De komende dagen is er sprake van aanhoudende hitte in het hele land. Vanaf zaterdag kan het met name in het zuiden en zuidoosten extreem warm worden met maximumtemperaturen van 35°C of iets daarboven. In stedelijke gebieden kan het ook elders in het land 35°C worden. Ook de nachten worden geleidelijk steeds warmer.

Hitteplan actief
Vanwege de hitte kondigde het RIVM afgelopen woensdag al aan dat het Nationale Hitteplan van kracht is. Dat heeft naast het warme weer ook te maken met een slechte luchtkwaliteit door smog, waardoor mensen sneller klachten kunnen vertonen. Het is belangrijk verkoeling te zoeken en te letten op mensen in kwetsbare groepen, zoals ouderen, kinderen en dieren. Let wel op bij het opzoeken van verkoeling. Bij de meeste strandplaatsen en wateren is er sprake van grote druktes.

“Besteed extra zorg en aandacht aan kwetsbare mensen in uw omgeving. Met name ouderen en mensen met een chronische aandoening wordt geadviseerd maatregelen te nemen: drink voldoende, houd uzelf en uw woning koel”, zo is het bericht van het meteorologisch instituut. Het zeer warme weer houdt volgens het KNMI waarschijnlijk tot halverwege volgende week aan.

Code Oranje gaat vanaf morgen in, in de zuidelijke provincies (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland). Voor de overige provincies geldt code Geel, met uitzondering van de Waddeneilanden.


Bron foto: Archief

 

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Zwaargewonde na schietpartij Zijde Boskoop

Boskoop - In een woning aan de Zijde in Boskoop is afgelopen nacht een persoon zwaargewond geraakt na een schietpartij. Het slachtoffer raakte dusdanig zwaargewond dat hij met een spoedtransport naar het ziekenhuis is gebracht en direct moest worden geopereerd. Voor...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!