vrijdag, juli 1, 2022
19.1 C
Rotterdam
vrijdag 1 juli 2022

Vijf jaar celstraf voor Rotterdammer na fatale aanrijding op zebrapad Bergweg

- advertentie -

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 47-jarige Rotterdammer een celstraf van vijf jaar opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Bergweg op 31 juli 2018.

Op de bewuste avond stak een 19-jarige man over op een zebrapad bij de kruising Bergweg met de Zwart Janstraat en Rodenrijselaan. De 47-jarige automobilist schepte het slachtoffer op zeer hoge snelheid, waarna deze ernstig gewond raakte. Enkele dagen later overlijdt het slachtoffer aan diens verwondingen.

De politie startte direct een onderzoek naar het ongeval en zou zelfs later de weg nogmaals afsluiten voor aanvullend onderzoek. In het onderzoek zal blijken dat de roekeloze automobilist al enige tijd bezig was met een dollemansrit door de stad. Ook nadat de man de 19-jarige jongen aanreed, bleef hij onverminderd hard doorrijden – het slachtoffer aan zijn lot achterlatend – en rijdt even later bijna een fietser aan.

Standpunten officier van justitie en raadsman
De advocaat heeft vrijspraak bepleit van de hele beschuldiging, omdat de man zou lijden aan geheugenverlies van de bewuste avond. De officier van justitie achtte de doodslag bewezen. Wel is hij daarbij van oordeel dat sprake is van voorwaardelijk opzet bij verdachte, omdat er niet van de bedoeling of intentie sprake was om iemand dood te rijden.

Uitspraak
De rechtbank oordeelt in de zaak dat de verdachte aansprakelijk is voor het zeer ernstig gevaarlijke rijgedrag dat hij die avond vertoonde en dat hij schuldig is aan het toebrengen van dodelijk letsel. De verdachte wordt daardoor schuldig bevonden aan doodslag. Ook het feit dat de verdachte na de aanrijding is doorgereden en dat er bewijs is dat de verdachte sporen van de aanrijding probeerde te verwijderen, rekent de rechtbank hem ernstig aan.

De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft sterke twijfels aan het gestelde geheugenverlies van de verdachte en brengt daarvoor ook geen strafvermindering in. De man heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de duur van 5 jaar (met aftrek van voorarrest) en een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen voor eveneens 5 jaar.


Bron foto: Archief


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,234VolgersVolg
- advertentie -