vrijdag, mei 7, 2021
5.4 C
Rotterdam
vrijdag 7 mei 2021

Vijf jaar celstraf voor Rotterdammer na fatale aanrijding op zebrapad Bergweg

Rotterdam – De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag een 47-jarige Rotterdammer een celstraf van vijf jaar opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de Bergweg op 31 juli 2018.

Op de bewuste avond stak een 19-jarige man over op een zebrapad bij de kruising Bergweg met de Zwart Janstraat en Rodenrijselaan. De 47-jarige automobilist schepte het slachtoffer op zeer hoge snelheid, waarna deze ernstig gewond raakte. Enkele dagen later overlijdt het slachtoffer aan diens verwondingen.

De politie startte direct een onderzoek naar het ongeval en zou zelfs later de weg nogmaals afsluiten voor aanvullend onderzoek. In het onderzoek zal blijken dat de roekeloze automobilist al enige tijd bezig was met een dollemansrit door de stad. Ook nadat de man de 19-jarige jongen aanreed, bleef hij onverminderd hard doorrijden – het slachtoffer aan zijn lot achterlatend – en rijdt even later bijna een fietser aan.

Standpunten officier van justitie en raadsman
De advocaat heeft vrijspraak bepleit van de hele beschuldiging, omdat de man zou lijden aan geheugenverlies van de bewuste avond. De officier van justitie achtte de doodslag bewezen. Wel is hij daarbij van oordeel dat sprake is van voorwaardelijk opzet bij verdachte, omdat er niet van de bedoeling of intentie sprake was om iemand dood te rijden.

Uitspraak
De rechtbank oordeelt in de zaak dat de verdachte aansprakelijk is voor het zeer ernstig gevaarlijke rijgedrag dat hij die avond vertoonde en dat hij schuldig is aan het toebrengen van dodelijk letsel. De verdachte wordt daardoor schuldig bevonden aan doodslag. Ook het feit dat de verdachte na de aanrijding is doorgereden en dat er bewijs is dat de verdachte sporen van de aanrijding probeerde te verwijderen, rekent de rechtbank hem ernstig aan.

De straf komt overeen met de eis van de officier van justitie. De rechtbank heeft sterke twijfels aan het gestelde geheugenverlies van de verdachte en brengt daarvoor ook geen strafvermindering in. De man heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen voor de duur van 5 jaar (met aftrek van voorarrest) en een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen voor eveneens 5 jaar.


Bron foto: Archief

Related Articles

Felle brand in dak van schuur Zuidbuurt Maassluis

0
Maassluis - In een grote schuur aan de Zuidbuurt in Maassluis heeft donderdagavond korte tijd...

Politie biedt excuses aan na door agent neergeslagen tiener in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft excuses aangeboden aan een 17-jarige jongen uit Utrecht, nadat een...

Politie houdt verdachte (15) aan voor steekpartij West-Kruiskade Rotterdam

0
Rotterdam - Een 15-jarige jongen uit Rotterdam is afgelopen dinsdag door de politie aangehouden als...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam

Herdenkingstocht voor Pim Fortuyn in Rotterdam [...]

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag

Tourbaas onder indruk van bidbook Rotterdam en Den Haag [...]

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn

Vrienden en bewonderaars herdenken dood Pim Fortuyn [...]

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige

Agent biedt excuses aan vanwege klap aan 17-jarige [...]

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping

Rotterdam bijna klaar met 'armada' na Suez-opstopping [...]

Stay Connected

9,385FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg