woensdag, september 22, 2021
11 C
Rotterdam
woensdag 22 september 2021

Twee motorrijders opgepakt na viraal gegaan racefilmpje

Rotterdam, Breda, Waddinxveen – De politie heeft woensdagochtend 16 september twee mannen aangehouden in het onderzoek naar het filmpje, waarin motorrijders in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden. Het tweetal wordt verdacht van poging doodslag en het opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen.

Zo’n drie weken geleden ging het filmpje van drie motorrijders viraal over verschillende social media kanalen. Op het filmpje was te zien hoe de motorrijders duizelingwekkende snelheden tot wel 270 kilometer per uur behaalden op de Rijksweg A16. Binnen elf minuten reden de motorrijders van Breda naar Rotterdam. Op de weg was het relatief gezien druk en motorrijders haalden dan ook gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit.

De politie kreeg al snel genoeg het filmpje onder ogen en startte een onderzoek. Hierbij riepen ze andere weggebruikers op om informatie of dashcambeelden te delen, waar volgens de politie veel tips op kwamen. Ook zijn beelden van verkeerscamera’s gebruikt. Het onderzoek leidde snel naar de identiteit van de drie motorrijders.

Beslagleggingen en aanhoudingen
Eind augustus volgde de doorzoeking van de woningen van de verdachten en werd er onder andere beslag gelegd op verschillende elektronische apparaten en één motor. Afgelopen weekend is nog een motor in beslag genomen. Twee van de verdachten, een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen, zijn gisteren aangehouden op straat en in hun woning. De identiteit van de derde verdachte is bekend en hem is gevraagd zich te komen melden, anders wordt hij op een later moment ingerekend.

Artikel gaat verder onder video

Poging doodslag
De verdachten worden onder andere verdacht van poging doodslag. De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden.

“Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achterop een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden.”, zo voegt de politie toe.

Meld onacceptabel rijgedrag
De politie roept mensen ook op dit soort levensgevaarlijk en onacceptabel rijgedrag te melden. “Er wordt flink geïnvesteerd in het opsporen van dit soort roekeloze weggebruikers. Maar net als bij dit onderzoek, hebben we ook de hulp van u nodig. Ziet u een voertuig dat levensgevaarlijk rijgedrag vertoont, bel direct 112!” Ook wordt gevraagd contact op te nemen als u dashcambeelden heeft van dit soort wegmisbruikers.


Bron foto: Politie

Related Articles

Gewonde na steekpartij op Oude Delft in Delft

0
Delft - Een man is na een ruzie op de Oude Delft in Delft gewond...

Man (20) uit Alphen aan den Rijn opgepakt voor fraude met vaccinatie QR codes

0
Alphen aan den Rijn - De politie heeft een 20-jarige man aangehouden als verdachte voor...

Vrouw overleden na ongeluk Bergerstraat Maastricht

0
Maastricht - Een vrouw is dinsdagmorgen om het leven gekomen door een verkeersongeval op de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam

Eindelijk weer een cruiseschip met passagiers in Rotterdam [...]

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park

Rotterdammers genieten van mooi weer in het Park [...]

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion

Rotterdam houdt banenbeurs in het Sparta-stadion [...]

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers

Rotterdamse hogescholen luiden noodklok om studentenkamers [...]

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde

Kunstproject met acteerlessen reist door IJsselmonde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,067VolgersVolg