zaterdag, mei 8, 2021
10 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Twee motorrijders opgepakt na viraal gegaan racefilmpje

Rotterdam, Breda, Waddinxveen – De politie heeft woensdagochtend 16 september twee mannen aangehouden in het onderzoek naar het filmpje, waarin motorrijders in elf minuten van Breda naar Rotterdam reden. Het tweetal wordt verdacht van poging doodslag en het opzettelijk levensgevaarlijk rijgedrag vertonen.

Zo’n drie weken geleden ging het filmpje van drie motorrijders viraal over verschillende social media kanalen. Op het filmpje was te zien hoe de motorrijders duizelingwekkende snelheden tot wel 270 kilometer per uur behaalden op de Rijksweg A16. Binnen elf minuten reden de motorrijders van Breda naar Rotterdam. Op de weg was het relatief gezien druk en motorrijders haalden dan ook gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit.

De politie kreeg al snel genoeg het filmpje onder ogen en startte een onderzoek. Hierbij riepen ze andere weggebruikers op om informatie of dashcambeelden te delen, waar volgens de politie veel tips op kwamen. Ook zijn beelden van verkeerscamera’s gebruikt. Het onderzoek leidde snel naar de identiteit van de drie motorrijders.

Beslagleggingen en aanhoudingen
Eind augustus volgde de doorzoeking van de woningen van de verdachten en werd er onder andere beslag gelegd op verschillende elektronische apparaten en één motor. Afgelopen weekend is nog een motor in beslag genomen. Twee van de verdachten, een 24-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Waddinxveen, zijn gisteren aangehouden op straat en in hun woning. De identiteit van de derde verdachte is bekend en hem is gevraagd zich te komen melden, anders wordt hij op een later moment ingerekend.

Artikel gaat verder onder video

Poging doodslag
De verdachten worden onder andere verdacht van poging doodslag. De tenlastelegging is onder andere gebaseerd op de snelheden die motorrijders reden. Uit onderzoek is gebleken dat de drie ongeveer 270 kilometer per uur hebben gereden. Dat houdt in dat ze per seconde 75 meter aflegden. Ook wees het onderzoek uit dat ze met ruim 260 kilometer per uur het overige verkeer rechts inhaalden en met ruim 190 kilometer per uur tussen twee voertuigen door reden.

“Met dit soort snelheden en weggedrag is de kans op een dodelijk ongeval zeer groot. Gezien het beeldmateriaal hebben de motorrijders willens en wetens dit risico genomen. Er zijn bij de politie zaken bekend waarbij motorrijders met dit soort snelheden achterop een personenauto zijn gereden en inzittenden daarbij zijn overleden.”, zo voegt de politie toe.

Meld onacceptabel rijgedrag
De politie roept mensen ook op dit soort levensgevaarlijk en onacceptabel rijgedrag te melden. “Er wordt flink geïnvesteerd in het opsporen van dit soort roekeloze weggebruikers. Maar net als bij dit onderzoek, hebben we ook de hulp van u nodig. Ziet u een voertuig dat levensgevaarlijk rijgedrag vertoont, bel direct 112!” Ook wordt gevraagd contact op te nemen als u dashcambeelden heeft van dit soort wegmisbruikers.


Bron foto: Politie

Related Articles

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg