donderdag, oktober 22, 2020

Grote verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord wederom succesvol

Rotterdam – Politieagenten hebben vrij een grootscheepse verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord 34 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van scooters- en bromfietsen. De eerste controle plaats werd ingericht ter hoogte van metro Graskruid hier kwamen van bewoners veel klachten dat bestuurders van brom- en snorfietsen hard over het fietspad rijden. De tweede controle plaats werd ingericht op de President Rooseveltweg ter hoogte van de Hofstee.

Aan het begin van de actie konden de agenten al meteen flink aan de bak, twee opzittenden van een snorfiets gingen er bij het zien van de controle ervandoor waarop een motoragent direct tot achtervolging overging en de twee opzittenden met snorfiets terughaalden. De snorfiets waarop zij reden bleek twee dagen daarvoor te zijn gestolen in Rotterdam Zuid. Het duo is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs en weigerde alles, dus krijgt hiervoor een hoge geldboete waarvan de Officier van Justitie de hoogte bepaalt.

Iets verderop in de middag onttrokken twee bestuurders zich aan de controle, hij en zijn maat gingen ervandoor en een achtervolging werd ingezet.  De jongens veroorzaakten een ongeluk met een fietser ter hoogte van de metro Graskruid. De fietser kwam hard op de grond terecht, maar gelukkig bleek na onderzoek dat het letsel mee viel. De twee jongens gingen ervandoor, één van hen werd met snorfiets en al teruggevonden en kon worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was ook niet verzekerd. De veroorzaker van de aanrijding is ontkomen, naar hem wordt nog een onderzoek gestart.

Veel scooters bleken tijdens de controle te zijn opgevoerd. Alle bekeurde bestuurders zonder rijbewijs worden in het politiesysteem opgenomen en bij een volgende keer wordt hun voertuig inbeslag genomen en ter vernietiging aangeboden. De bestuurders van de scooters voor te hard rijden kregen een boete van 65 euro en een wok melding wat inhoudt dat er pas weer op gereden mag worden na een officiële keuring door de RDW. Opvallend vonden de beide wijkagenten dat er gedurende de gehele actie 8 bekeuringen zijn geschreven voor rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De wijkagenten noemden het weer een succesvolle actie, waarbij ze veel positieve reacties hebben ontvangen van passerende wijkbewoners. “En dat is waarvoor we het doen”, aldus wijkagenten Brenda en Cavit.

Overval op Jumbo om de hoek
De controle moest rond 20.00 uur worden afgebroken doordat er bij de Jumbo aan de Hesseplaats een overval was gepleegd. Agenten die bij de controle waren startten direct een klopjacht en wisten de twee verdachten snel te arresteren. Onderweg terug naar het bureau zagen we nog een auto met opvallend rijgedrag waarvan de bestuurder uiteindelijk ruim 750 ugl blies wat direct de invordering van zijn rijbewijs betekende.. De politie heeft uiteindelijk 34 bekeuringen aan snor- en bromfietsers uitgeschreven Ook waren er automobilisten die zonder gordel of met de mobiele telefoon (11x)  achter het stuur zaten en hiervoor een bekeuring kregen.

 

 

 

 

Related Articles

Zeer grote brand op dak van woning Lekstroom Zoetermeer

Zoetermeer -  Op het dak van een woning aan het Lekstroom is omstreeks 16.00 uur een forse brand uitgebroken na werkzaamheden. Aan het dak...

16-jarige jongen mishandeld en beroofd van tas in Zoetermeer

Zoetermeer -Woensdagavond 21 oktober is een 16-jarige jongen mishandeld en beroofd van zijn tas. Omstanders grepen in om erger te voorkomen. De politie zoekt...

20 jaar cel en TBS voor doodschieten rapper Feis

Rotterdam - De 26-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht rapper Feis (echte naam Faisal Mssyeh) en zijn broer te hebben beschoten op nieuwjaarsnacht 2019,...

Laatste Nieuws

Zeer grote brand op dak van woning Lekstroom Zoetermeer

Zoetermeer -  Op het dak van een woning aan het Lekstroom is omstreeks 16.00 uur een forse brand uitgebroken na werkzaamheden. Aan het dak...

16-jarige jongen mishandeld en beroofd van tas in Zoetermeer

Zoetermeer -Woensdagavond 21 oktober is een 16-jarige jongen mishandeld en beroofd van zijn tas. Omstanders grepen in om erger te voorkomen. De politie zoekt...

20 jaar cel en TBS voor doodschieten rapper Feis

Rotterdam - De 26-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht rapper Feis (echte naam Faisal Mssyeh) en zijn broer te hebben beschoten op nieuwjaarsnacht 2019,...

Bestuurder vlucht na te water raken met auto Groendalseweg Bleiswijk

Bleiswijk - Een automobilist is woensdagavond omstreeks 23.15 uur te water geraakt met zijn auto op de Groendalseweg in Bleiswijk. Omdat niet bekend was...

Politie houdt 22-jarige Spijkenisser aan in Den Haag voor beroving in Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft dinsdagavond in Den Haag een 22-jarige man uit Spijkenisse aangehouden nadat hij eerder met een andere man een 17-jarige...

Stay Connected

9,055FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg