zondag, mei 16, 2021
12.7 C
Rotterdam
zondag 16 mei 2021

Grote verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord wederom succesvol

Rotterdam – Politieagenten hebben vrij een grootscheepse verkeerscontrole in Rotterdam Ommoord 34 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders van scooters- en bromfietsen. De eerste controle plaats werd ingericht ter hoogte van metro Graskruid hier kwamen van bewoners veel klachten dat bestuurders van brom- en snorfietsen hard over het fietspad rijden. De tweede controle plaats werd ingericht op de President Rooseveltweg ter hoogte van de Hofstee.

Aan het begin van de actie konden de agenten al meteen flink aan de bak, twee opzittenden van een snorfiets gingen er bij het zien van de controle ervandoor waarop een motoragent direct tot achtervolging overging en de twee opzittenden met snorfiets terughaalden. De snorfiets waarop zij reden bleek twee dagen daarvoor te zijn gestolen in Rotterdam Zuid. Het duo is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs en weigerde alles, dus krijgt hiervoor een hoge geldboete waarvan de Officier van Justitie de hoogte bepaalt.

Iets verderop in de middag onttrokken twee bestuurders zich aan de controle, hij en zijn maat gingen ervandoor en een achtervolging werd ingezet.  De jongens veroorzaakten een ongeluk met een fietser ter hoogte van de metro Graskruid. De fietser kwam hard op de grond terecht, maar gelukkig bleek na onderzoek dat het letsel mee viel. De twee jongens gingen ervandoor, één van hen werd met snorfiets en al teruggevonden en kon worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was ook niet verzekerd. De veroorzaker van de aanrijding is ontkomen, naar hem wordt nog een onderzoek gestart.

Veel scooters bleken tijdens de controle te zijn opgevoerd. Alle bekeurde bestuurders zonder rijbewijs worden in het politiesysteem opgenomen en bij een volgende keer wordt hun voertuig inbeslag genomen en ter vernietiging aangeboden. De bestuurders van de scooters voor te hard rijden kregen een boete van 65 euro en een wok melding wat inhoudt dat er pas weer op gereden mag worden na een officiële keuring door de RDW. Opvallend vonden de beide wijkagenten dat er gedurende de gehele actie 8 bekeuringen zijn geschreven voor rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De wijkagenten noemden het weer een succesvolle actie, waarbij ze veel positieve reacties hebben ontvangen van passerende wijkbewoners. “En dat is waarvoor we het doen”, aldus wijkagenten Brenda en Cavit.

Overval op Jumbo om de hoek
De controle moest rond 20.00 uur worden afgebroken doordat er bij de Jumbo aan de Hesseplaats een overval was gepleegd. Agenten die bij de controle waren startten direct een klopjacht en wisten de twee verdachten snel te arresteren. Onderweg terug naar het bureau zagen we nog een auto met opvallend rijgedrag waarvan de bestuurder uiteindelijk ruim 750 ugl blies wat direct de invordering van zijn rijbewijs betekende.. De politie heeft uiteindelijk 34 bekeuringen aan snor- en bromfietsers uitgeschreven Ook waren er automobilisten die zonder gordel of met de mobiele telefoon (11x)  achter het stuur zaten en hiervoor een bekeuring kregen.

 

 

 

 

Related Articles

Zwaargewonde na steekpartij Thorbeckeweg Dordrecht

0
Dordrecht - Een man is zondagmiddag zwaargewond aangetroffen in het portiek van een flat aan...

Zwaargewonde na botsing tegen trampaal Varkenoordseviaduct Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist is zondagmiddag zwaargewond geraakt door een éénzijdig ongeval op het Varkenoordseviaduct...

Pool keert op N219 en komt vast te zitten in Zevenhuizen

0
Zevenhuizen - Een Poolse vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond voor een levensgevaarlijke situatie gezorgd op de N219...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrouw van tas beroofd op parkeerplaats aan Kromme Zandweg

Vrouw van tas beroofd op parkeerplaats aan Kromme Zandweg [...]

Feyenoord teleurgesteld in binnendringende supporters

Feyenoord teleurgesteld in binnendringende supporters [...]

Ook Malta en Roemenië skippen ceremonie songfestival

Ook Malta en Roemenië skippen ceremonie songfestival [...]

Bestuurder rijdt tegen trampaal; zwaargewond naar ziekenhuis

Bestuurder rijdt tegen trampaal; zwaargewond naar ziekenhuis [...]

Ook coronabesmetting binnen IJslandse bubbel op songfestival

Ook coronabesmetting binnen IJslandse bubbel op songfestival [...]

Stay Connected

9,395FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg