Twaalf jaar cel en TBS voor Rotterdamse die 73-jarige buurman doodstak

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 52-jarige vrouw uit Rotterdam is vandaag veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar en TBS voor de moord op een 73-jarige man. Daarmee is de straf hoger dan geëist.

Het slachtoffer woonde in hetzelfde wooncomplex aan de Cliostraat als de vrouw en de twee waren bekenden van elkaar. De vrouw zou de bewuste middag al meermaals hulpdiensten en instanties hebben gebeld met de dreiging dat zij haar buurman iets aan wilde doen.

- Advertisement -

Bij het incident zou de Rotterdamse naar haar buurman zijn gelopen, vanwege een roddel over haar die zou rondgaan. Bij aankomst zou ze vrijwel direct hebben gestoken en het slachtoffer zou even later aan diens verwondingen overlijden. De vrouw ging naar huis en belde zelf de hulpdiensten.

Rechtbank acht moord bewezen
De raadsman van de vrouw pleitte voor onschuld van moord, omdat ze in een opwelling de man zou hebben neergestoken. Gezien de eerdere dreigementen is de rechter daar niet in meegegaan.

Hierdoor heeft de rechtbank een celstraf van twaalf jaar (met aftrek van voorarrest) opgelegd. Daarnaast is een TBS-maatregel opgelegd met bevel tot verpleging. Het Openbaar Ministerie (OM) had acht jaar cel en TBS geëist. De duur van deze TBS-maatregel  is niet aan een maximum gebonden en kan daardoor langer duren dan 4 jaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Mannen houden personeel onder schot tijdens overval Aelbrechtskade Rotterdam

Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een restaurant aan de Aelbrechtskade...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...