zondag, februari 28, 2021

20 jaar cel en TBS voor doodschieten rapper Feis

Rotterdam – De 26-jarige Rotterdammer die ervan wordt verdacht rapper Feis (echte naam Faisal Mssyeh) en zijn broer te hebben beschoten op nieuwjaarsnacht 2019, waarbij Feis kwam te overlijden, is schuldig bevonden.

Op 1 januari 2019 vieren de broers Mssyeh het nieuwe jaar in een café aan de Nieuwe Binnenweg. In het café ontstond een ruzie tussen onder andere de broers en de verdachte. Nadat de betrokkenen de deur zijn gewezen, escaleert de ruzie buiten op straat.

Meermaals wordt er gericht op de broers geschoten. Faisal, oftewel rapper Feis, overlijdt ter plekke aan diens verwondingen. Zijn broertje overleeft het voorval maar net. De verdachte wordt in mei aangehouden in Limburg, waar hij zat ondergedoken.

Verdachte blijft ontkennen
De 26-jarige verdachte blijft ontkennen dat hij geschoten heeft, maar meerdere getuigen hebben verklaard dat hij de dader is. Daarnaast is er ook DNA gevonden op het plaats delict.

Naast het schietincident op de Nieuwe Binnenweg, is de man ook schuldig bevonden aan een andere schietpartij. Begin december 2018 werd een agent buiten dienst zonder aanleiding beschoten in zijn auto. De kogel raakte de agent gelukkig niet.

Uitspraak
De rechtbank acht bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag en poging tot doodslag. Hem is daarom twintig jaar celstraf (met aftrek van voorarrest) opgelegd. Daarnaast heeft de rechtbank hem ook TBS met bevel tot verpleging opgelegd, omdat de man last zou hebben van een persoonlijkheidsstoornis.

De opgelegde straf komt geheel overeen met de eis van de officier van justitie. De duur van de TBS-maatregel is, gelet op de delicten waarvoor de maatregel wordt opgelegd, niet aan een maximum gebonden en kan daardoor langer duren dan 4 jaar.

Related Articles

Vandaag: Eén jaar lang Corona in Nederland

0
Vandaag is het 27 februari 2021. Dit betekent dat COVID-19 of Corona nu precies een...

“Man werpt zichzelf voor rijdende auto’s” Pompenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man heeft zaterdagavond op de Pompenburg omstreeks 20.15 uur voor flink wat...

Inspectievluchten Eneco met vliegtuigje boven Capelle en Rotterdam

0
Capelle aan den IJssel - Eneco vliegt vanavond met een klein sportvliegtuigje boven Prins Alexander...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg