Gouds ijzerwarenbedrijf volledig in de as gelegd

Date:

Deel bericht:

Gouda – Van de groothandel in ijzer- en metaalwaren aan de Marconistraat waar vannacht een zeer grote brand uitbrak, is weinig meer over. Zelfs vandaag nog is de brandweer bezig met het nablussen van de restanten.

Door het inbraakalarm werd de brandweer ontdekt. Ter plaatse was enige rookontwikkeling en na enige tijd wist de brandweer zich toegang tot het gebouw te verschaffen. De hitte bouwde zich op en de brandhaard verergerde dusdanig dat rond 03.00 uur de vlammen uit het dak sloegen.

- Advertisement -

Lees verder onder de video

Het was helaas onmogelijk om het bedrijfspand van Isero (voorheen Gerritse IJzerwaren) te kunnen redden. Nu overdag is de schade pas goed zichtbaar.

Nablussen
De brandweer is nog bezig met het nablussen van het pand. Ook is de hele dag nauwlettend gemeten door Gouda, maar op de geur na zijn er geen gevolgen voor het omliggende gebied. De afzettingen zijn inmiddels teruggebracht tot aan het brandadres.

De oorzaak van de brand is nog altijd niet bekend.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Vuilniswagen belandt in de berm op de Stoofkade in Gouda

Gouda - Een vuilniswagen is vrijdagmiddag in de berm langs de Stoofkade in Gouda belandt. De chauffeur moest...

Jongeman overvalt winkel met vuurwapen | Nieuwstraat Spijkenisse

Spijkenisse - Een jongeman heeft vrijdagmiddag rond 16.15 uur een winkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse overvallen. Hij...

Voertuig raakt te water, bestuurster lichtgewond N210 Lekkerkerk

Lekkerkerk - Donderdagavond even na 18:30 uur is er een voertuig te water geraakt aan de CG Roosweg...

Drie auto’s verwoest door brand Veenoord Rotterdam

Rotterdam - Op het Veenoord in Rotterdam-IJsselmonde zijn afgelopen nacht rond 02.45 uur drie auto's beschadigd door brand....