Gouds ijzerwarenbedrijf volledig in de as gelegd

Date:

Share post:

Gouda – Van de groothandel in ijzer- en metaalwaren aan de Marconistraat waar vannacht een zeer grote brand uitbrak, is weinig meer over. Zelfs vandaag nog is de brandweer bezig met het nablussen van de restanten.

Door het inbraakalarm werd de brandweer ontdekt. Ter plaatse was enige rookontwikkeling en na enige tijd wist de brandweer zich toegang tot het gebouw te verschaffen. De hitte bouwde zich op en de brandhaard verergerde dusdanig dat rond 03.00 uur de vlammen uit het dak sloegen.

Lees verder onder de video

Het was helaas onmogelijk om het bedrijfspand van Isero (voorheen Gerritse IJzerwaren) te kunnen redden. Nu overdag is de schade pas goed zichtbaar.

Nablussen
De brandweer is nog bezig met het nablussen van het pand. Ook is de hele dag nauwlettend gemeten door Gouda, maar op de geur na zijn er geen gevolgen voor het omliggende gebied. De afzettingen zijn inmiddels teruggebracht tot aan het brandadres.

De oorzaak van de brand is nog altijd niet bekend.

- Advertisement -

Gerelateerd