6 en 6,5 jaar cel voor tweetal die hoogbejaarde man overvielen in Krimpen a/d IJssel

Date:

Share post:

- Advertisement -

Krimpen aan den IJssel – Dinsdag 8 december zijn twee mannen veroordeeld tot celstraffen van zes en zes en een half jaar voor een gewelddadige gewapende overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel.

De bewuste 18 mei deed het hoogbejaarde slachtoffer open toen het tweetal aanbelde. De man kreeg een pistool op zijn hoofd gedrukt, door de woning gesleurd en vastgebonden. Zijn alarmknop werd van hem afgerukt.

Psychologische impact
Ondanks dat de man niet gewond raakte, was het wel een traumatische gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Zo gaat de man sinds het voorval niet meer zelfstandig de deur uit, heeft hij problemen met het vertrouwen van mensen, had hij minder levensvreugde en viel hij sterk af.

Onrust en verontwaardiging
Het voorval zorgde ook voor grote maatschappelijke onrust en verontwaardiging. De rechter was net zo geschokt over het voorval en rekent het de twee mannen sterk aan dat zij een hoogbejaard slachtoffer hebben overvallen.

De mannen stonden terecht voor deze overval, maar ook een inbraak. Ook stond een verdachte terecht voor het bezit en de handel in harddrugs. Deze laatste verdachte kreeg daarop een half jaar langer celstraf opgelegd.

- Advertisement -

Gerelateerd