zaterdag, januari 23, 2021

6 en 6,5 jaar cel voor tweetal die hoogbejaarde man overvielen in Krimpen a/d IJssel

Krimpen aan den IJssel – Dinsdag 8 december zijn twee mannen veroordeeld tot celstraffen van zes en zes en een half jaar voor een gewelddadige gewapende overval op een 98-jarige man in Krimpen aan den IJssel.

De bewuste 18 mei deed het hoogbejaarde slachtoffer open toen het tweetal aanbelde. De man kreeg een pistool op zijn hoofd gedrukt, door de woning gesleurd en vastgebonden. Zijn alarmknop werd van hem afgerukt.

Psychologische impact
Ondanks dat de man niet gewond raakte, was het wel een traumatische gebeurtenis met verstrekkende gevolgen. Zo gaat de man sinds het voorval niet meer zelfstandig de deur uit, heeft hij problemen met het vertrouwen van mensen, had hij minder levensvreugde en viel hij sterk af.

Onrust en verontwaardiging
Het voorval zorgde ook voor grote maatschappelijke onrust en verontwaardiging. De rechter was net zo geschokt over het voorval en rekent het de twee mannen sterk aan dat zij een hoogbejaard slachtoffer hebben overvallen.

De mannen stonden terecht voor deze overval, maar ook een inbraak. Ook stond een verdachte terecht voor het bezit en de handel in harddrugs. Deze laatste verdachte kreeg daarop een half jaar langer celstraf opgelegd.

Related Articles

Jongens steken container in brand, politie voert gesprek met ouders Pieter Mondriaanrade Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Twee jongetjes zijn zaterdagmiddag door de politie naar huis gebracht...

Twee aanhoudingen voor schietpartij Constantijn Huygensstraat Capelle aan den IJssel (video)

0
Capelle aan den IJssel - De politie heeft voor de schietpartij in een woning aan...

Politie schrijft vijftig bekeuringen uit voor pre-avondklokfeest Euromast Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht op de Parkkade in Rotterdam vijftig boetes uitgedeeld...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,208FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg