Fietsverlichtingscontrole bij metrostation Capelsebrug

Date:

Deel bericht:

Capelle aan den IJssel / Rotterdam – Dinsdagmorgen heeft de politie een fietsverlichting controle gehouden bij metrostation Capelsebrug. Bij de controle  tussen 07:00 uur en zonsopkomst zijn 20 fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting op de fiets. Eén bestuurder kreeg een bekeuring vanwege rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de donkere dagen controleert de politie op verschillende locaties in de regio. Een bekeuring voor het niet voeren van een fietslichtje is € 55,- + € 9,- administratiekosten, in een winkel kopen van fietslichtje is goedkoper. Alle bekeurden fietser kregen van de politie fietsverlichting dat ze hun weg veilig konden vervolgen.

- Advertisement -

De controles zijn belangrijk om voornamelijk de jeugd erop te wijzen dat het voeren van fietsverlichting belangrijk is. Auto’s zien vaak de fietsers niet waardoor er ongelukken ontstaan. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, bij aanrijdingen kunnen de verwondingen groot zijn. Het is om deze reden belangrijk om goed op te vallen in het donker.

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

 

Politie schrijft 23 bekeuringen uit voor ontbrekende fietsverlichting Schönberglaan Capelle aan den Ijssel

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningbrand tijdens werkzaamheden aan Paganinistraat in Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Donderdagochtend 28 maart rond 12.10 uur is er brand uitgebroken bij een woning...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...