Kabinet maakt extra 3,7 miljard euro vrij voor noodlijdende bedrijven

Date:

Deel bericht:

Landelijk – Het kabinet heeft vandaag, woensdag 9 december, bekend gemaakt 3,7 miljard euro extra uit te trekken om noodlijdende bedrijven te steunen.

De steun is bedoeld met een groter verlies in hun omzet. Zo krijgen bijvoorbeeld bedrijven met 100% omzetverlies, bijvoorbeeld omdat zij gedwongen dicht zijn, 70% vergoed.

- Advertisement -

Het gaat om bedrijven in bijvoorbeeld de horeca-, evenementen- en reisbranche, maar ook de kunst- en cultuursector. De steun is bedoeld om faillissementen en banenverlies te voorkomen.

Gisteren werd tijdens de persconferentie al duidelijk dat er extra steun kwam voor deze bedrijven. De corona-maatregelen zorgen er namelijk voor dat veel bedrijven gedwongen de deuren moesten sluiten, terwijl de vaste lasten alsmaar doorlopen. Het is de bedoeling dat deze aanvullende steunmaatregelen al deze maand gebruikt kunnen worden door de ondernemers.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Explosie bij voordeur van woning Winckenburgstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een voordeur van een galerijwoning aan de Winckenburgstraat in Rotterdam is vrijdagavond een explosief afgegaan. Buurtbewoners...

Zwaargewonde bij schietpartij Blazoenstraat Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag rond 14.34 uur vond er een schietpartij plaats op de Blazoenstraat in Rotterdam. Hierbij raakte...

Autoruit vernield na explosie Bergselaan Rotterdam

Rotterdam - De ruit van een auto is vrijdagmiddag rond 12.52 uur op de Bergselaan in Rotterdam vernield...

Auto over de kop C.G Roosweg Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel - Bij een ongeluk tussen twee personenauto's is donderdagavond rond 18.30 uur een auto...