vrijdag, mei 27, 2022
15.6 C
Rotterdam
vrijdag 27 mei 2022

Celstraf en TBS met dwangverpleging in hoger beroep voor verkrachting studente in Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Gerson F., de man die schuldig is bevonden aan de verkrachting, zware mishandeling en poging tot doodslag van een jonge vrouw in Rotterdam-Kralingen, is in hoger beroep veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging.

In de vroege ochtend van 21 juli 2018 fietst een jonge buitenlandse studente naar haar huis in Rotterdam. Zij heeft op dat moment niet door dat zij achtervolgd wordt door de toen 18-jarige Gerson.

Als de vrouw haar voordeur opent, wordt zij door haar achtervolger aangevallen. Hij probeert haar te wurgen en verkracht haar. Hij laat het slachtoffer in levensbedreigende staat achter. Door kundig handelen van hulpverleners en een levensreddende operatie in het ziekenhuis kan ze het navertellen.

Gerson F. wordt enkele dagen later aangehouden. Later wordt ook duidelijk dat hij diezelfde nacht nog een andere vrouw had betast en twee straatroven had gepleegd.

Jeugdstrafrecht
Ondanks dat Gerson 18 jaar oud was tijdens de gepleegde feiten, werd gevraagd of hij gezien zijn persoonlijkheid berecht kon worden onder het jeugdstrafrecht. Het Openbaar Ministerie wilde dit niet gezien de ernst van de feiten en eiste zeven jaar celstraf en TBS. De rechter legde uiteindelijk twee jaar jeugdgevangenisstraf en jeugd-TBS op.

Hoger beroep
Het OM ging tegen de straf in hoger beroep. Hier is vastgesteld dat de verdachte een ernstige persoonlijkheidsstoornis heeft en sterk verminderd toerekeningsvatbaar is.

Door het gerechtshof is, op grond van het strafrecht voor volwassenen, 4 jaar gevangenisstraf opgelegd en een ongemaximeerde TBS met dwangverpleging. Dit is hetzelfde als wat door de advocaat-generaal is geëist. Daarnaast moet Gerson ook een schadevergoeding van 50.000 euro betalen aan het slachtoffer.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,222VolgersVolg
- advertentie -