dinsdag, juli 5, 2022
19.8 C
Rotterdam
dinsdag 5 juli 2022

Politie houdt 14- en 15-jarige verdachten aan voor brand Plaswijckpark Rotterdam

- advertentie -

Rotterdam – Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 14-jarige verdachte aangehouden voor de verwoestende brand in het attractiepark Plaswijckpark in Rotterdam. Later op de dag werd ook een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden.

De brand werd omstreeks 19.15 uur gemeld door een beheerder van het terrein. De brandweer was zeer snel ter plaatse, maar de rieten kap van het theater had al vlam gevat.

Brandstichting
Al snel dook er een filmpje op op snapchat waar op te zien was dat er brand werd gesticht en een steekvlam het dak in de brand zette. De minderjarige jongens worden ervan verdacht de brand te hebben aangestoken samen met nog een aantal anderen. De middelen hiervoor zouden diezelfde dag bij de Albert Heijn aan de Peppelweg zijn aangeschaft.

De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de brand. Het pand is volledig verwoest. De politie en brandweer legden vrijwel direct de link dat het om deze brand zou gaan. Na intensief speurwerk kon vannacht de eerste verdachte worden aangehouden.

Lees ook : Uitslaande brand theater Plaswijckpark mogelijk aangestoken Ringdijk Rotterdam (video)


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -