Politie houdt 14- en 15-jarige verdachten aan voor brand Plaswijckpark Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 14-jarige verdachte aangehouden voor de verwoestende brand in het attractiepark Plaswijckpark in Rotterdam. Later op de dag werd ook een 15-jarige jongen uit Rotterdam aangehouden.

De brand werd omstreeks 19.15 uur gemeld door een beheerder van het terrein. De brandweer was zeer snel ter plaatse, maar de rieten kap van het theater had al vlam gevat.

- Advertisement -

Brandstichting
Al snel dook er een filmpje op op snapchat waar op te zien was dat er brand werd gesticht en een steekvlam het dak in de brand zette. De minderjarige jongens worden ervan verdacht de brand te hebben aangestoken samen met nog een aantal anderen. De middelen hiervoor zouden diezelfde dag bij de Albert Heijn aan de Peppelweg zijn aangeschaft.

De brandweer is urenlang bezig geweest met het blussen van de brand. Het pand is volledig verwoest. De politie en brandweer legden vrijwel direct de link dat het om deze brand zou gaan. Na intensief speurwerk kon vannacht de eerste verdachte worden aangehouden.

Lees ook : Uitslaande brand theater Plaswijckpark mogelijk aangestoken Ringdijk Rotterdam (video)

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd

Hotelmedewerker geslagen met hamer bij overval Grote Kerkplein Rotterdam

Rotterdam - Een hotelmedewerker van een hotel aan het Grote Kerkplein in Rotterdam is donderdagochtend gewond geraakt bij...

Grote uitslaande brand in bedrijfswoning Onderweg Rotterdam.

Rotterdam - In een bedrijfswoning aan de Onderweg in Rotterdam-Nesselande is woensdagmiddag rond 17.30 uur een grote brand...

Vijf lichtgewonden bij steekpartij Strevelsweg Rotterdam

Rotterdam - Bij een ruzie tussen vijf personen op de Strevelsweg in Rotterdam zijn alle vijf de mannen...

Hennepkwekerij aangetroffen na melding woningbrand Wagnerlaan Spijkenisse

Spijkenisse - Vanmiddag rond 14:40 uur kreeg de brandweer een melding binnen van een woningbrand aan de Wagnerlaan....