Politie stopt vanaf maandag met bekeuren lichte overtredingen

Date:

Deel bericht:

Landelijk – In het kader van de acties die politiebond ACP organiseert na de stukgelopen cao-onderhandelingen, schrijven agenten vanaf maandag 22 februari 07.00 uur geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen.

Ruim een week geleden werd bekend dat politievakbond ACP was begonnen met het voorbereiden van acties, nadat de cao-onderhandelingen mislukten. In de onderhandelingen werd onder andere gevraagd om een loonsverhoging van 2,5% voor de periode tot 1 mei 2022. Demissionair Minister Grapperhaus wilde gaan tot 1,3% procent, tot onvrede van de bonden.

- Advertisement -

‘zo min mogelijk geldboetes’
De bonden roepen hun leden op de komende tijd zoveel mogelijk actiebonnen uit te delen. Dat wil zeggen: alleen nog bekeuringen uitschrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid, overtredingen van coronavoorschriften en snelheidsovertredingen. Het streven is dat in alle andere gevallen wordt volstaan met een waarschuwing en het aanbieden van een speciale actiebon met daarop informatie over dit vakbondsprotest.

Het is een gebruikelijk actie van de politie bij spaak gelopen cao-onderhandelingen. Ook een succesvolle, aldus de vakbond zelf: “Het is een aantrekkelijke combinatie van een publieksvriendelijke actie met een scherp politiek randje. Als het kabinet de bonden dwingt haar langere tijd vol te houden, kan dat de staatskas behoorlijk wat inkomsten schelen.”

De bond hoopt voldoende druk te kunnen opvoeren om het kabinet tot een beter bod te kunnen dwingen. Mocht de minister nog altijd niet de bonden tegemoet komen, zijn andere acties niet ondenkbaar.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Honderden mensen bezoeken sintviering met zwarte pieten in Rijswijk.

Rijswijk - Honderden mensen hebben zaterdagmiddag een sintviering met zwarte pieten op het Piramideplein in Rijswijk bezocht. De...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...