dinsdag, maart 2, 2021

Politie stopt vanaf maandag met bekeuren lichte overtredingen

Landelijk – In het kader van de acties die politiebond ACP organiseert na de stukgelopen cao-onderhandelingen, schrijven agenten vanaf maandag 22 februari 07.00 uur geen bekeuringen meer uit voor lichte overtredingen.

Ruim een week geleden werd bekend dat politievakbond ACP was begonnen met het voorbereiden van acties, nadat de cao-onderhandelingen mislukten. In de onderhandelingen werd onder andere gevraagd om een loonsverhoging van 2,5% voor de periode tot 1 mei 2022. Demissionair Minister Grapperhaus wilde gaan tot 1,3% procent, tot onvrede van de bonden.

‘zo min mogelijk geldboetes’
De bonden roepen hun leden op de komende tijd zoveel mogelijk actiebonnen uit te delen. Dat wil zeggen: alleen nog bekeuringen uitschrijven bij grove schendingen van de openbare orde en veiligheid, overtredingen van coronavoorschriften en snelheidsovertredingen. Het streven is dat in alle andere gevallen wordt volstaan met een waarschuwing en het aanbieden van een speciale actiebon met daarop informatie over dit vakbondsprotest.

Het is een gebruikelijk actie van de politie bij spaak gelopen cao-onderhandelingen. Ook een succesvolle, aldus de vakbond zelf: “Het is een aantrekkelijke combinatie van een publieksvriendelijke actie met een scherp politiek randje. Als het kabinet de bonden dwingt haar langere tijd vol te houden, kan dat de staatskas behoorlijk wat inkomsten schelen.”

De bond hoopt voldoende druk te kunnen opvoeren om het kabinet tot een beter bod te kunnen dwingen. Mocht de minister nog altijd niet de bonden tegemoet komen, zijn andere acties niet ondenkbaar.

Related Articles

Woning onder water na breuk ik waterleiding in dijk IJsseldijk-Noord Ouderkerk aan den IJssel

0
Ouderkerk aan den IJssel - Een woning is dinsdagmorgen rond 06.00 uur volgestroomd met water...

Melding schietpartij blijkt vals Hietkamp Rotterdam

0
Rotterdam - Politieagenten rukten maandagavond uit voor een melding van een schietpartij naar de Hietkamp...

Natte voetsporen leiden agenten naar gevluchte drugshandelaren na te water raken auto in Gouda.

0
Gouda - De politie heeft zondag 28 februari drie verdachten van drugshandel aangehouden, na het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RSS Error: A feed could not be found at `https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rotterdam.xml`; the status code is `403` and content-type is `text/html`

Stay Connected

9,342FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg