Leidschendamse brandstichter veroordeeld tot 15 maanden celstraf

Date:

Deel bericht:

Leidschendam – Ruim dertig voertuigen gingen afgelopen jaar in vlammen op in het Zuid-Hollandse Leidschendam. Vandaag werd een eerste man veroordeeld voor een aandeel van deze branden.

April 2020 moet de brandweer voor het eerst in actie komen voor de lange reeks voertuigbranden die daarop volgden. In totaal zijn naar onze tellingen 32 voertuigen (voornamelijk auto’s, maar ook busjes, een motor, een scooter en invalidenwagen) beschadigd of volledig verwoest door brand.

- Advertisement -

DNA en vingerafdrukken
Op 2 november was er eindelijk voldoende bewijs voor de aanhouding van een verdachte: een 26-jarige man uit Leidschendam. Op het plaats delict van drie autobranden zijn flessen wasbenzine aangetroffen met zijn DNA en vingerafdrukken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vijftien maanden celstraf tegen de verdachte.

Celstraf
Ondanks dat de verdachte ontkende, acht de rechter het bewijs voldoende om vast te stellen dat de man verantwoordelijk is voor drie van de voertuigbranden. Voor de gemeente  en haar inwoners zal de veroordeling een verademing zijn. De 26-jarige Leidschendammer moet vijftien maanden achter slot en grendel en kreeg daarnaast ook nog twee maanden celstraf uit een eerdere veroordeling.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...