Leidschendamse brandstichter veroordeeld tot 15 maanden celstraf

Date:

Deel bericht:

Leidschendam – Ruim dertig voertuigen gingen afgelopen jaar in vlammen op in het Zuid-Hollandse Leidschendam. Vandaag werd een eerste man veroordeeld voor een aandeel van deze branden.

April 2020 moet de brandweer voor het eerst in actie komen voor de lange reeks voertuigbranden die daarop volgden. In totaal zijn naar onze tellingen 32 voertuigen (voornamelijk auto’s, maar ook busjes, een motor, een scooter en invalidenwagen) beschadigd of volledig verwoest door brand.

- Advertisement -

DNA en vingerafdrukken
Op 2 november was er eindelijk voldoende bewijs voor de aanhouding van een verdachte: een 26-jarige man uit Leidschendam. Op het plaats delict van drie autobranden zijn flessen wasbenzine aangetroffen met zijn DNA en vingerafdrukken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vijftien maanden celstraf tegen de verdachte.

Celstraf
Ondanks dat de verdachte ontkende, acht de rechter het bewijs voldoende om vast te stellen dat de man verantwoordelijk is voor drie van de voertuigbranden. Voor de gemeente  en haar inwoners zal de veroordeling een verademing zijn. De 26-jarige Leidschendammer moet vijftien maanden achter slot en grendel en kreeg daarnaast ook nog twee maanden celstraf uit een eerdere veroordeling.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Uitslaande brand verwoest schuur Zuidbuurt Vlaardingen

Vlaardingen - Een schuur aan de Zuidbuurt in Vlaardingen is dinsdagmiddag in vlammen opgegaan. Door een nog onbekende...

Felle brand verwoest woning Kringdans Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Maandagmiddag 2 oktober rond 16.15 uur is er brand uitgebroken in een woning...

Persoon zwaargewond na brand in garage Wilgenwede Barendrecht

Barendrecht - In een parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Wilgenwede in Barendrecht heeft maandagmiddag een grote brand...

Brandweer rukt uit voor barbecue op balkon Schermerhoek Capelle aan den IJssel

Schermerhoek, Capelle aan den IJssel - Zondagochtend 1 oktober rond 11.55 uur is er rookontwikkeling op een balkon...