Leidschendamse brandstichter veroordeeld tot 15 maanden celstraf

Date:

Share post:

- Advertisement -

Leidschendam – Ruim dertig voertuigen gingen afgelopen jaar in vlammen op in het Zuid-Hollandse Leidschendam. Vandaag werd een eerste man veroordeeld voor een aandeel van deze branden.

April 2020 moet de brandweer voor het eerst in actie komen voor de lange reeks voertuigbranden die daarop volgden. In totaal zijn naar onze tellingen 32 voertuigen (voornamelijk auto’s, maar ook busjes, een motor, een scooter en invalidenwagen) beschadigd of volledig verwoest door brand.

DNA en vingerafdrukken
Op 2 november was er eindelijk voldoende bewijs voor de aanhouding van een verdachte: een 26-jarige man uit Leidschendam. Op het plaats delict van drie autobranden zijn flessen wasbenzine aangetroffen met zijn DNA en vingerafdrukken. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vijftien maanden celstraf tegen de verdachte.

Celstraf
Ondanks dat de verdachte ontkende, acht de rechter het bewijs voldoende om vast te stellen dat de man verantwoordelijk is voor drie van de voertuigbranden. Voor de gemeente  en haar inwoners zal de veroordeling een verademing zijn. De 26-jarige Leidschendammer moet vijftien maanden achter slot en grendel en kreeg daarnaast ook nog twee maanden celstraf uit een eerdere veroordeling.

- Advertisement -

Gerelateerd