Erasmusbrug kleurt blauw tegen racisme en discriminatie

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Zondagavond 21 maart is de Rotterdamse Erasmusbrug blauw verlicht vanwege de internationale dag tegen racisme en discriminatie. 

21 maart is Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De Verenigde Naties riep de Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie uit nadat op 21 maart 1960 in Zuid-Afrika agenten het vuur openden op mensen die demonstreerden tegen de apartheid.

- Advertisement -

Sinds 1960 wordt er op 21 maart stilgestaan bij mensen die vanwege hun huidskleur, geloof, geaardheid, geslacht, levensovertuiging, leeftijd, nationaliteit, taal of gezondheid worden gediscrimineerd.

Vandaag werd zowel in Amsterdam als Den Haag bij demonstraties aandacht gevraagd voor deze dag. Er werd daarbij opgeroepen om te blijven vechten tegen het uitsluiten van mensen.

Rotterdam tegen Racisme
Het verlichten van de brug is tevens onderdeel van een groter programma, genaamd ‘Rotterdam tegen Racisme’, waarin Rotterdammers worden aangemoedigd om zich uit te spreken tegen discriminatie en racisme. Discriminatie melden kan via antidiscriminatiebureau RADAR.

Wethouder Bert Wijbenga: ‘Kijk bij discriminatie niet weg, maar zeg er iets van. Niet alleen als het jou treft, maar ook als je het hoort of ziet. Discriminatie en racisme is dan wel bij wet verboden, het komt helaas nog steeds voor. Samen spreken we ons ertegen uit en kunnen we discriminatie echt aanpakken.’


Lees ook:

In meerdere steden demonstraties op internationale dag tegen racisme en discriminatie

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Man raakt zwaargewond na steekpartij Mauritsstraat Rotterdam

Rotterdam - In de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni heeft er een steekpartij plaatsgevonden...

Twee auto’s beschadigd na brand, mogelijk brandstichting Beverwaardseweg Rotterdam

Rotterdam - in de nacht van dinsdag 11 juni op woensdag 12 juni zijn er twee voertuigen in...

Enorme ravage nadat metro’s tegen omgevallen boom aan rijden in Rotterdam!

Rotterdam - Op de metrolijn richting Metrostation Slinge is maandagavond een grote boom omgevallen. De boom viel door...

Forse rookontwikkeling bij brand in portiek Asterlo Rotterdam

Rotterdam - In een kelderbox van een portiekwoning aan de Asterlo in Rotterdam is zondagavond rond 22.22 uur...