Celstraf geëist voor meisje die vriendin Alice (15) ombracht in Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Dinsdag 30 maart heeft de Officier van Justitie achttien maanden jeugddetentie en een voorwaardelijke jeugd-TBS geëist voor het 16-jarige meisje die de 15-jarige Alice doodstak in een woning aan de Mathenesserdijk.

Op de bewuste woensdag op 12 augustus 2020 gaat Alice naar de woning van de verdachte. Na enige tijd ontstaat er een ruzie tussen de twee meisjes, waarbij de verdachte een mes pakt en meerdere keren insteekt op haar vriendin.

- Advertisement -

Hulpdiensten worden massaal gealarmeerd, maar korte tijd later komt Alice toch te overlijden. De vriendin wordt gelijk aangehouden. Ze geeft hierna wisselende verklaringen over wat er zich exact afspeelde.

Motief blijft onduidelijk
Door de wisselende verklaringen zal er onduidelijkheid blijven over wat er zich die dag heeft afgespeeld en waarom Alice werd doodgestoken. Vast is komen te staan dat het slachtoffer en de verdachte een relatie hadden die ze voor de buitenwereld geheim hielden. En dat binnen hun relatie regelmatig fikse ruzies ontstonden. Ook was er sprake van jaloezie aan de zijde van verdachte.

De officier van justitie acht doodslag bewezen. “Het meest waarschijnlijke scenario is dat er ruzie ontstaan is die avond, die verdachte ertoe heeft gebracht om een mes te pakken en Alice te steken. Dat betekent dat ik geen bewijs zie voor moord, omdat er geen sprake is geweest van een vooropgezet plan maar van een opwelling.”

Vanwege de leeftijd van de verdachte vindt de rechtszaak achter gesloten deuren plaats. De uitspraak volgt over twee weken.


Lees ook:

Meisje (15) overleden na steekpartij, 16-jarig meisje aangehouden (video)

- Advertisement -

Gerelateerd