Rotterdamse agenten uit racistische App-groep overgeplaatst

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De Rotterdamse agenten die racistische opmerkingen maakten in een WhatsApp-groep werken niet meer bij basisteam Delfshaven. Volgens de politie is de conclusie getrokken dat zij beter buiten het district aan de slag kunnen.

De agenten kwamen in opspraak nadat er berichten uit een WhatsApp-groep lekten. In deze groep plaatsten zij racistische en schokkende opmerkingen. Zo schreef een agent na het overlijden van de vermoorde 16-jarige Hümeyra: “Weer een Turk minder”.

- Advertisement -

Na het uitlekken van de online gesprekken werd een onderzoek gestart. Hieruit werd niet overgegaan tot vervolging. De politiechef bood wel zijn excuses aan, maar gaf aan in tweede kansen te geloven en de agenten niet te ontslaan. De betrokken agenten ontvingen wel een schriftelijke berisping.

Ontslag geëist
Eind maart vond voor het betreffende bureau nog een demonstratie plaats, waarin werd opgeroepen tot het ontslag van de agenten. Ook werden politiechef Fred Westerbeke en burgemeester Aboutaleb opgeroepen hun functie neer te leggen.

Overplaatsing
Door de voortdurende kritiek zijn gesprekken gevoerd in het district, zo laat de politie vandaag weten. “Uit alle gesprekken die zijn gevoerd in het district en de ervaringen die de wijkagenten hebben opgehaald in de wijken, blijkt dat het draagvlak voor deze collega’s dusdanig is afgenomen dat vorige week met hen het gesprek is aangegaan over de mogelijkheid van een verplaatsing.”

Op dit moment wordt in samenspraak met hen gekeken naar een passende plek, binnen of buiten de eenheid. Zij zijn sinds maandag niet meer aan het werk op basisteam Delfshaven.


Lees ook:

Demonstranten eisen ontslag van agenten bij politiebureau Marconiplein Rotterdam

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt tweede verdachte (17) aan voor schietpartij Jonker Fransstraat Rotterdam

Rotterdam - In het onderzoek naar een schietincident dat op 14 mei 2023 plaats vond op de Jonker...

Gewonde na aanrijding met vrachtwagen A15 Pernis

Pernis - Op de parallelweg van de A15 ter hoogte van Pernis heeft een aanrijding tussen een vrachtwagen...

Brand bij afvalverwerker laait opnieuw op Professor Gerbrandyweg, Botlek Rotterdam

Rotterdam - Donderdagavond 21 september is er bij de afvalverwerker aan de professor Gebrandyweg in het botlekgebied opnieuw...

Automobilist laat zwaargewonde passagier achter na crash op Stadionviaduct in Rotterdam

Rotterdam - Donderdag 21 september is een vrouw zwaargewond geraakt bij een ongeval op het Stadionviaduct. De automobilist...