Man die vrouw probeerde om te brengen in ziekenhuis Gouda veroordeeld tot celstraf en TBS

Date:

Share post:

Gouda – De rechtbank in Den Haag heeft acht jaar celstraf en TBS met dwangverpleging opgelegd aan de 48-jarige man die in 2019 zijn echtgenote probeerde om te brengen in het  Groene Hart ziekenhuis in Gouda.

Het echtpaar had relatieproblemen en de vrouw had de intentie om van haar man te scheiden. Nog voor dat zover was, wachtte de man haar op 23 augustus 2019 op bij een ziekenhuisafspraak en trok haar het toilet in. Hier stak de man meermaals op haar in, terwijl hij het hele voorval filmde met zijn telefoon.

- Advertisement -

Toen de vrouw haar echtgenoot uit het toilet wist te duwen en de deur op slot deed, belde de man zijn neef en vertelde dat hij haar had ‘afgeslacht’. De Officier van Justitie noemde de daad ‘beestachtig’ tijdens de hoorzitting en eiste acht jaar gevangenisstraf en TBS.

Onverminderd toerekeningsvatbaar
Uit onderzoek van het Pieter Baan Centrum blijkt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling op relationeel geweld wordt hoog ingeschat. Om die kans te verminderen is een intensieve en langdurige behandeling nodig.

Uitspraak
De rechter achtte de moordpoging met voorbedachte rade aanwezig en gaat mee in de eis van acht jaar gevangenisstraf. Omdat de man zijn eigen rol minimaliseert en niet beseft dat behandeling noodzakelijk is, neemt de rechter het advies over om de man TBS met dwangverpleging op te nemen.

- Advertisement -

Gerelateerd