Politie Den Haag start inleveractie voor wapens

Date:

Deel bericht:

Regio Haaglanden – De politie-eenheid Den Haag houdt van 17 tot 22 mei een inleveractie voor wapens. De actie, genaamd ‘#DropIt’, is gestart nadat er steeds meer incidenten plaatsvinden waarbij met name jongeren steeds vaker grijpen naar een wapen.

De dood van Bilal, de steekpartij op de Pier waarbij de Rotterdamse ‘Chuchu’ om het leven kwam, en nog recentelijk de fatale steekpartij waar de 17-jarige Myron om het leven kwam. Het zijn allemaal heftige incidenten in Den Haag geweest met dodelijk afloop, waarbij ruzies tussen jonge personen met wapens werden beslecht.

- Advertisement -

“Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen.”

Daarnaast ziet ook de politie dat minderjarigen steeds vaker de deur uit gaan met een wapen op zak: “Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein.”

De eenheid is daarom deze inzamelingsactie gestart, zodat met name jongeren hun wapens inleveren, al mogen ook oudere personen hun wapens komen afgeven. “Met deze actie wil de Eenheid Den Haag jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens en ook wil zij het aantal wapens in de samenleving verminderen.”

In de week van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei wapens, zoals slag-, steek- of stootwapens anoniem bij de politiebureaus van de Eenheid Den Haag worden ingeleverd. In elk bureau staat een container waarin de wapens kunnen worden gedeponeerd. Het inleveren betekent dat dit zonder strafrechtelijke gevolgen is.

Inleveren vuurwapens
Voor het inleveren van vuurwapens en/of munitie moet een afspraak worden gemaakt om deze thuis op te laten halen door de politie. Anoniem inleveren van een vuurwapen is dus niet mogelijk. Het maken van een afspraak kan via 0900 – 8844. Een politiefunctionaris in burgerkleding komt het wapen dan in een onopvallende politieauto thuis ophalen. Vervolgens wordt onderzocht of het ingeleverde vuurwapen betrokken is geweest bij een strafbaar feit. Er is geen vervolging voor het bezit van het vuurwapen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Koeien gaan op avontuur in Wassenaar

Wassenaar - Zaterdagmiddag rond twee uur werd de brandweer opgeroepen voor dier te water op de Rijksstraatweg in...

Onderzoek in woning na overleden persoon Carnisselaan Rotterdam

Rotterdam - In een woning aan de Carnisselaan is een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie doet samen met de...

Auto vliegt spontaan in brand N478 – Veerweg Bergambacht

Bergambacht - Op de Veerweg in Bergambacht is vrijdagmiddag door een nog onbekende oorzaak een auto in brand...

Forse vertraging door ongeval op A15 bij Pernis

Rotterdam - Door een ongeval met twee voertuigen op de A15 ter hoogte van Pernis ontstond vanmorgen een...