Haagse verdachte in onderzoek gedode Renée langer vast

Date:

Share post:

Den Haag – De 41-jarige verdachte die afgelopen maandag werd aangehouden in het onderzoek naar de overleden 23-jarige vrouw blijft langer vast zitten. Het voorarrest wordt verlengd en hij wordt officieel verdacht van moord of doodslag en het in brand steken van het slachtoffer.

De 23-jarige Renée was in de nacht van zaterdag op zondag na een uitje met haar rugbyteam naar huis onderweg zijn toen zij nooit thuis kwam. Later die nacht werden de hulpdiensten massaal gealarmeerd naar de Doorniksestraat waar haar stoffelijk overschot werd aangetroffen. De politie heeft inmiddels het gruwelijke detail naar buiten gebracht dat haar lichaam in brand was gestoken.

- Advertisement -

Wat volgde was een intensief politieonderzoek. Maandagochtend al werd de 41-jarige Ferry T. door een zwaarbewapend arrestatieteam ingerekend aan de Scheveningse Treilerweg. Donderdag 27 mei werd T. voorgeleid aan de rechter die zijn voorarrest met twee weken verlengde. Ferry is moord of doodslag ten laste gelegd en wordt ook verdacht van het in brand steken van het slachtoffer.

Stille tocht
Afgelopen woensdag werd er een stille tocht gehouden. De honderden mensen die meeliepen toonden de liefde voor Renée en het gemis wat zal achterblijven. De tocht liep van de Haagsche Rugby Club (HRC), waar ze lid was, en eindigde op de Doorniksestraat waar haar lichaam werd gevonden. Daar werden bloemen, kaarsen en ballonnen neergelegd.

Het rugbyteam zoekt steun bij elkaar op het eindpunt van de stille tocht
- Advertisement -

Gerelateerd