TBS met dwangverpleging geëist tegen Rotterdammer voor doodsteken partner

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Tegen een 40-jarige Rotterdammer is dinsdag TBS met dwangverpleging geëist voor het doodsteken van zijn 36-jarige echtgenote. De man was volgens deskundigen volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij zijn vrouw van het leven beroofde en daarom is er geen celstraf geëist.

Het drama voltrok zich op zaterdag 29 augustus. Buurtbewoners treffen drie jonge kinderen van het stel aan in het portiek. Zij verklaren dat hun ouders niet open doen en dat ze hun moeder hoorden gillen.

- Advertisement -

Direct alarmeren buurtbewoners de politie en proberen zich toegang te verschaffen tot de slaapkamer, vanwaar het gegil was gehoord. Inmiddels ter plaatse gekomen agenten forceren de deur en treffen de vrouw levenloos aan. De man lag zwaargewond en buiten kennis op de vloer.

Psychische problemen
Het stel had relatieproblemen die ontstonden toen de psychische problemen van de verdachte steeds hardnekkiger werden. De man verklaarde na zijn aanhouding dat hij foto’s op de telefoon van zijn vrouw had gevonden, dat hij ervan overtuigd dat ze een buitenechtelijke relatie had en zij hem die dag met de kinderen zou gaan verlaten.

Het onderzoeksteam heeft daar uitgebreid onderzoek naar gedaan maar geen enkel bewijs gevonden dat het slachtoffer haar echtgenoot bedroog. Ook niet dat ze op die dag haar man wilde verlaten.

Waanbeelden
Tijdens de observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC) stellen deskundigen vast dat de man zware psychische problemen heeft. Hij leeft in een waanwereld ten gevolge van schizofrenie en is overtuigd van het feit dat zijn vrouw er een dubbelleven op na houdt en hem wil verlaten voor een ander. Uit de observaties in de kliniek komt naar voren dat de verdachte zelf niet inziet dat hij psychisch ernstig ziek is en hulp nodig heeft.

Volgens de officier van justitie heeft de dood van de vrouw diepe sporen achtergelaten in de levens van haar drie jonge kinderen. De man heeft vanwege de ernst van de feiten en de aard van zijn psychische problematiek een langdurige behandeling nodig:  “Verdachte is zijn echtgenote met een mes te lijf gegaan terwijl hun dochtertjes op dat moment in de woning aanwezig waren. Zij is niet ouder dan 36 jaar geworden, zal nooit haar dochters verder zien opgroeien. En haar dochtertjes moeten haar al op zo’n jonge leeftijd missen en zullen zonder hun moeder verder moeten leven.”

De rechter doet over twee weken uitspraak.

- Advertisement -

Gerelateerd