Beveiliger (53) van Haagse Parnassia-instelling aan verwondingen overleden

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een van de slachtoffers na het geweldsincident in de Haagse zorginstelling van Parnassia is vandaag aan diens verwondingen komen te overlijden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Maandag kwam de dader, een 67-jarige man uit Rijswijk, de zorginstelling binnen. Hier verwondde hij twee personen: hij stak in op een 36-jarige therapeute en een 53-jarige beveiliger werd zowel beschoten als neergestoken. De beveiliger is vandaag, twee dagen na het incident, overleden.

- Advertisement -

Na het incident keerde de dader terug naar zijn auto in de Haveltestraat en schoot zichzelf dood. Het motief wordt nog door de politie onderzocht. De man zou al eerder iemand met een vuurwapen hebben bedreigd, waarna hij zijn wapen en wapenvergunning eerder dit jaar kwijt raakte. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, is eveneens onbekend en wordt onderzocht.

Tips melden
De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben over het mogelijke motief van de dader, om contact op te nemen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0800-6070. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Slachtofferzorg
De politie laat weten dat vanwege de grote impact van het voorval, mensen behoefte hebben aan hulp. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

Dode en twee gewonden na schietpartij Parnassia Leggelostraat Den haag

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Auto belandt in water Oude Maas in Heinenoord

Heinenoord - Vandaag is een auto te water geraakt in de Oude Maas ter hoogte van de Boonsweg...

Wereldwijde computerstoring treft Rotterdam The Hague Airport

De wereldwijde computerstoring zorgt voor ook grote problemen bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport. Vooral het inchecken verloopt...

Tankautospuit Groene Tuin keert terug: volledig hersteld en verbeterd na ongeluk

Rotterdam, 18 juli 2024 – Na een lange periode van afwezigheid is de brandweerwagen van de kazerne Groene...

Maaltijdbezorger overleden bij verkeersongeval op N209 in Rotterdam

Rotterdam - Donderdagmiddag 18 juli heeft er een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de N209 in Rotterdam. Dit heeft...