Beveiliger (53) van Haagse Parnassia-instelling aan verwondingen overleden

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Een van de slachtoffers na het geweldsincident in de Haagse zorginstelling van Parnassia is vandaag aan diens verwondingen komen te overlijden. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Maandag kwam de dader, een 67-jarige man uit Rijswijk, de zorginstelling binnen. Hier verwondde hij twee personen: hij stak in op een 36-jarige therapeute en een 53-jarige beveiliger werd zowel beschoten als neergestoken. De beveiliger is vandaag, twee dagen na het incident, overleden.

- Advertisement -

Na het incident keerde de dader terug naar zijn auto in de Haveltestraat en schoot zichzelf dood. Het motief wordt nog door de politie onderzocht. De man zou al eerder iemand met een vuurwapen hebben bedreigd, waarna hij zijn wapen en wapenvergunning eerder dit jaar kwijt raakte. Hoe hij aan dit wapen is gekomen, is eveneens onbekend en wordt onderzocht.

Tips melden
De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben over het mogelijke motief van de dader, om contact op te nemen. Tips kunnen worden doorgegeven via 0800-6070. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Slachtofferzorg
De politie laat weten dat vanwege de grote impact van het voorval, mensen behoefte hebben aan hulp. Denkt u baat te hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt dan uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u zal opnemen.

Dode en twee gewonden na schietpartij Parnassia Leggelostraat Den haag

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...