zaterdag, september 25, 2021
16.8 C
Rotterdam
zaterdag 25 september 2021

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

Capelle aan den IJssel – Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond is doodgeschoten. Wisam een bekende dj in de Iraakse gemeenschap werd in het parkje van het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel neergeschoten toen hij zijn hond aan het uitlaten was. Hij bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk, Wisam werd door omstanders nadat zij knallen hadden gehoord ernstig gewond aangetroffen. Zijn hond die uit aan het uitlaten was week niet van zijn zijde. Na het schietincident was er een rode Renault Clio weggereden. Deze is brandend teruggevonden op de Burgemeester van Beresteijnlaan in de wijk Schollevaar, ongeveer 6 kilometer verderop op een minuut of 10 rijden. De politie heeft bevestigd dat het om de vluchtauto gaat, welke eerder is gestolen.

Wat de toedracht is van de schietpartij is nog onduidelijk. Een woordvoerder van de politie laat weten alle scenario’s nog open te houden. Er wordt rekening gehouden met een afrekening binnen het criminele circuit, maar ook een ruzie binnen de familiesfeer behoort tot de opties. Een groot team van de recherche is op de zaak gezet.

De Telegraaf en Crimesite melden op basis van eigen onderzoek dat Wisam eerder conflicten had met zijn broers Omar en Ali, een tweeling. De mishandeling vond plaats op 5 mei 2016 terwijl zijn broer een locatie- en contactverbod had. Wisam werd toen geschopt en geslagen, de broers zijn destijds veroordeeld voor gevangenisstraffen en zijn bekend met een reeks van geweldsincidenten.

Lees ook :

Slachtoffer (37) schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel overleden (video)

Related Articles

Meerdere schoten gelost uit auto’s Oostdijk Rotterdam

0
Rotterdam - Een buurtbewoner van de Oostdijk in Rotterdam - Beverwaard is zich vanmorgen rond...

Forse file op A20 bij Rotterdam richting Vlaardingen

0
Rotterdam - Vrijdagmiddag 24 september hebben diverse ongevallen op de A20 gezorgd voor een forse...

Politie schiet man in been Maasboulevard Vlaardingen

0
Vlaardingen - De politie heeft op de Maasboulevard in Vlaardingen een gericht schot op het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje

Het Zuidplein zet schoonmakers Ikazia in het zonnetje [...]

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen

14 schoten in de Beverwaard; politie vindt alleen hulzen [...]

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling

Rotterdam wil 1,2 miljoen investeren in fietsenstalling [...]

Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog

Achter de Waterside-toren IJsselmonde wordt het 10 hoog [...]

Uitgifte plastic zakjes op de markt juridisch vastgelegd

Uitgifte plastic zakjes op de markt juridisch vastgelegd [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg