Anderhalf jaar celstraf voor automobilist die vrouw (70) en hond doodreed op Gordelweg Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Een 57-jarige man die terecht stond voor een fataal verkeersongeval in juli 2019 heeft anderhalf jaar celstraf opgelegd gekregen, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

Op 22 juli 2019 is het 70-jarige slachtoffer haar hondje aan het uitlaten als het noodlot toeslaat. Een dronken automobilist schept haar en haar huisdier met een dodelijk afloop tot gevolg.

- Advertisement -

In plaats van zich om het slachtoffer te bekommeren, rijdt de automobilist door. Doordat de kentekenplaat door de aanrijding van het voertuig af was gevallen, kon de politie de man al snel traceren en inrekenen.

Black-out
Tijdens de rechtszaak heeft de man aangegeven die nacht meer dan twintig glazen bier te hebben gedronken, maar zich vanwege een black-out niks van het ongeval te kunnen herinneren. Dit tot onbegrip van de nabestaanden. De man was voor het ongeval ook al eens betrapt op rijden onder invloed.

Uitspraak
Het Openbaar Ministerie eiste anderhalf jaar celstraf onvoorwaardelijk, tezamen met vier jaar rijontzegging. De rechtbank volgde deze eis bijna volledig op, alleen maakte een half jaar celstraf wel voorwaardelijk.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Jongen (17) gewond na steekpartij, verdachte (17) aangehouden Pretorialaan Rotterdam

Rotterdam - Een ruzie tussen twee 17-jarige jongens op de Pretorilaan in Rotterdam is zaterdagavond uitgemond in een...

12 woningen ontruimd na explosie in drugslab Terentiusstraat Rotterdam

Rotterdam - In een flatgebouw aan de Terentiusstraat in Rotterdam-IJsselmonde heeft afgelopen nacht een forse explosie plaatsgevonden. De...

Tweede aanhouding dodelijke steekpartij De Klerkstraat Rotterdam

Vrijdagochtend is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 27-jarige Rotterdammer die...

Man (45) zwaargewond na schietpartij Tolhuislaan Rotterdam

Rotterdam - Een 45-jarige man uit Rotterdam is afgelopen nacht ernstig gewond geraakt bij een schietpartij op de...