15-jarige jongen verdacht van duwen man voor tram in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een vijftienjarige jongen aangemerkt als hoofdverdachte voor de dood van een 39-jarige man, die werd aangereden door een tram.

Afgelopen maandag kwam een 39-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats om het leven toen hij werd aangereden door een tram. Meerdere mensen verklaarden hierna dat hij geduwd zou zijn door een groepje tieners.

- Advertisement -

Een 15-jarige jongen meldde zich dezelfde avond nog bij de politie. De volgende ochtend meldden twee jongens van 15 en 18 jaar zich.

Twee jongens van 15 en 18 jaar oud zijn inmiddels vrijgelaten, zo laat het OM weten: “Zij worden niet langer verdacht van het veroorzaken van het dodelijke incident. Wel van een overtreding, namelijk ‘het verlaten van een hulpbehoevende’.”

15-jarige verdacht van doodslag
De derde aangehouden jongen – een 15-jarige Hagenaar – wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van ‘doodslag’. Volgens het OM moet de 15-jarige zich bewust zijn geweest van de aankomende tram. Door het slachtoffer op dat moment te duwen heeft de jongen willens en wetens het risico op het vallen en overlijden van de man aanvaard.

Het OM vindt dat het voorarrest van de 15-jarige verlengd moet worden: “In het belang van het onderzoek en vanwege de geschokte rechtsorde.”

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...