donderdag, juli 7, 2022
17.8 C
Rotterdam
donderdag 7 juli 2022

ME treedt op tijdens anti-coronaprotest in Den Haag tijdens persconferentie

- advertentie -

Den Haag – Dinsdagavond 2 november heeft de politie moeten optreden tijdens een anti-coronademonstratie nabij het ministeriegebouw waar de coronapersconferentie gehouden werd.

Om zeven uur werd de persconferentie van het demissionaire kabinet gehouden in het ministeriegebouw aan de Turfmarkt. Rond zes uur begon een groep demonstranten zich te vormen.

Bedacht op het protest en met de ervaring van een eerder protest, werd de Turfmarkt preventief afgesloten. Toen de groep dusdanig groot werd dat ook de weg werd geblokkeerd, werd besloten de demonstratie te verplaatsen naar het nabijgelegen Malieveld.

Agenten bekogeld met zwaar vuurwerk
Toen de politie deze boodschap wilde omroepen, zijn de demonstranten demonstratief lawaai gaan maken om de luidspreker van de politie te overstemmen. Ook was het merkbaar dat de sfeer omsloeg en werd er vuurwerk afgestoken. Na meerdere vorderingen trad de politie op, waarna agenten ook bekogeld werden.

De groep werd – waarvan sommigen met slagen van de wapenstok – richting het Malieveld gedreven. Toen de groep een straat in de buurt van het Centraal Station blokkeerde, maar geen aanstalten maakte om zich naar het Malieveld te verplaatsten, hield de ME nog een paar kleine charges. De groep viel na een tijdje uiteen en lijkt huiswaarts te zijn gegaan, waarna de rust terugkeerde.

De politie heeft in totaal dertien personen aangehouden. Dit zou zijn vanwege belediging en het gooien van stenen en vuurwerk naar agenten.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -