zondag, november 28, 2021
0.9 C
Rotterdam
zondag 28 november 2021

Vuurwapen ging ‘per ongeluk’ af bij fatale schietpartij in Schiedam

- advertentie -

Schiedam – Twee verdachten die terecht staan voor de fatale schietpartij in de Loeffstraat in Schiedam verklaren dat dit een ongeluk was. Het wapen was plots afgegaan.

Op 26 juli van dit jaar kwam een 32-jarige man om het leven. Hij was door een schot door het hoofd om het leven gekomen. Het slachtoffer zat samen in de auto met de twee verdachten, twee mannen van 30 en 19 jaar oud.

Per ongeluk
De dertigjarige man heeft bekend dat hij het fatale schot loste, maar dat dit per ongeluk ging. Ze waren aan het rijden. De Rotterdammer zat achterin en had het wapen in zijn handen. Toen ze over een hobbel reden, zou deze plots zijn afgegaan.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog of dit verhaal plausibel is, of dat er toch opzet in het spel was. Zo wordt er onder andere gekeken naar de afstand tussen het hoofd van het slachtoffer en het wapen.

Psychisch onderzoek
Naast dit aanvullende onderzoek wordt er ook psychisch onderzoek verricht. De man die geschoten zou hebben wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht op een eventuele geestelijke stoornis.

20 januari wordt de zaak opnieuw voor de rechter gebracht.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,110VolgersVolg
- advertentie -