Vuurwapen ging ‘per ongeluk’ af bij fatale schietpartij in Schiedam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Twee verdachten die terecht staan voor de fatale schietpartij in de Loeffstraat in Schiedam verklaren dat dit een ongeluk was. Het wapen was plots afgegaan.

Op 26 juli van dit jaar kwam een 32-jarige man om het leven. Hij was door een schot door het hoofd om het leven gekomen. Het slachtoffer zat samen in de auto met de twee verdachten, twee mannen van 30 en 19 jaar oud.

- Advertisement -

Per ongeluk
De dertigjarige man heeft bekend dat hij het fatale schot loste, maar dat dit per ongeluk ging. Ze waren aan het rijden. De Rotterdammer zat achterin en had het wapen in zijn handen. Toen ze over een hobbel reden, zou deze plots zijn afgegaan.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog of dit verhaal plausibel is, of dat er toch opzet in het spel was. Zo wordt er onder andere gekeken naar de afstand tussen het hoofd van het slachtoffer en het wapen.

Psychisch onderzoek
Naast dit aanvullende onderzoek wordt er ook psychisch onderzoek verricht. De man die geschoten zou hebben wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht op een eventuele geestelijke stoornis.

20 januari wordt de zaak opnieuw voor de rechter gebracht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Meerdere woningen ontruimd na uitslaande dakbrand bij appartementencomplex aan Meidoornstraat in Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagochtend 29 maart heeft er een uitslaande brand gewoed bij een appartementencomplex aan de Meidoornstraat. Twee...

Rotterdammer en Schiedammer vast voor babbeltrucs in regio Rotterdam

Rotterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meerdere diefstallen te hebben gepleegd door...

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...