Vuurwapen ging ‘per ongeluk’ af bij fatale schietpartij in Schiedam

Date:

Deel bericht:

Schiedam – Twee verdachten die terecht staan voor de fatale schietpartij in de Loeffstraat in Schiedam verklaren dat dit een ongeluk was. Het wapen was plots afgegaan.

Op 26 juli van dit jaar kwam een 32-jarige man om het leven. Hij was door een schot door het hoofd om het leven gekomen. Het slachtoffer zat samen in de auto met de twee verdachten, twee mannen van 30 en 19 jaar oud.

- Advertisement -

Per ongeluk
De dertigjarige man heeft bekend dat hij het fatale schot loste, maar dat dit per ongeluk ging. Ze waren aan het rijden. De Rotterdammer zat achterin en had het wapen in zijn handen. Toen ze over een hobbel reden, zou deze plots zijn afgegaan.

Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt nog of dit verhaal plausibel is, of dat er toch opzet in het spel was. Zo wordt er onder andere gekeken naar de afstand tussen het hoofd van het slachtoffer en het wapen.

Psychisch onderzoek
Naast dit aanvullende onderzoek wordt er ook psychisch onderzoek verricht. De man die geschoten zou hebben wordt in het Pieter Baan Centrum onderzocht op een eventuele geestelijke stoornis.

20 januari wordt de zaak opnieuw voor de rechter gebracht.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Ambulance rijdt zichzelf vast onderweg naar melding Winston Churchilllaan Spijkenisse

Spijkenisse - Een slachtoffer van een verkeersongeluk moest dinsdagmorgen iets langer wachten op zijn ambulance dan normaal. De...

Woning onbewoonbaar door mogelijk brandstichting Zaagmolenstraat Rotterdam

Rotterdam - Maandagochtend 27 november rond 12.47 uur is er brand uitgebroken in een woning. De brand is...

Overleden vrouw en zwaargewonde man bij woning Rijswijk: “intens verdrietig en tragisch”

Rijswijk - In de nacht van zaterdag op zondag 26 november heeft de politie een overleden vrouw aangetroffen...

Twee zwaargewonden en reanimatie na ongeluk voor de deur van brandweerkazerne Schiedam

Schiedam - Zaterdagavond 25 november rond 22.30 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden voor de brandweerkazerne aan de...