zondag, december 5, 2021
5.1 C
Rotterdam
zondag 5 december 2021

Celstraf voor eerste relschopper van Rotterdamse rellen

- advertentie -

Rotterdam – Vandaag moeten de eerste twee verdachten van de rellen in Rotterdam zich verantwoorden in de rechtbank. De eerste heeft inmiddels een celstraf opgelegd gekregen.

De 26-jarige Sharon M. uit Spijkenisse was de eerste die voor de snelrechter moest verschijnen. Op camerabeelden is vastgelegd hoe de vrouw op de Lijnbaan en Coolsingel stenen naar de politie heeft gegooid tijdens de ongeregeldheden.

Gekomen om te demonstreren
De vrouw heeft in de rechtbank spijt betuigd voor haar acties. Ze was gekomen om te demonstreren tegen het coronabeleid, maar werd meegesleurd in al het geweld.

De politierechter is van mening dat ze weg had moeten gaan toen de situatie uit de hand liep en rekent het haar aan dat ze vervolgens ook nog eens met stenen is gaan gooien.

Uitspraak
De rechter legt haar een gevangenisstraf op van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mag zij zich een jaar lang niet begeven in het centrum van Rotterdam en moet zij duizend euro schadevergoeding betalen.

Later vandaag komt een 29-jarige Delftenaar voor de rechter. Hij zou zich ook schuldig hebben gemaakt aan openlijke geweldpleging.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,113VolgersVolg
- advertentie -