Eerste relschoppers Rotterdam vandaag voor de rechter

Date:

Share post:

Rotterdam – Woensdag 24 november komen de eerste twee verdachten van de rellen afgelopen vrijdag in Rotterdam, voor de rechter. De zaak van een derde verdachte wordt uitgesteld.

Een 29-jarige man uit Delft en een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse worden verdacht van openlijke geweldpleging. Zij zouden voorwerpen hebben gegooid naar de politie.

- Advertisement -

Zaak Rotterdammer uitgesteld
Een 21-jarige Rotterdammer zou ook voorkomen, maar het Openbaar Ministerie (OM) heeft vanochtend bekend gemaakt dat zijn zaak wordt uitgesteld, nadat uit nieuwe informatie blijkt dat de man zich aan meerdere strafbare feiten schuldig heeft gemaakt.

Het OM wil extra tijd om al deze feiten verder te onderzoeken. Er zal een meervoudige kamer nodig zijn vanwege de ernst van de feiten, zo laat het OM weten. Vandaag zal de man wel worden voorgeleid, zodat kan worden besloten of het voorarrest verlengd zal worden.

- Advertisement -

Gerelateerd