Politie start onderzoek naar ongeregeldheden in Den Haag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de ongeregeldheden die op vrijdag 12 november en zaterdag 20 november plaatsvonden in Den Haag.

Tijdens de persconferentie die plaatsvond op vrijdag 12 november zorgde een groep relschoppers voor hevige ongeregeldheden in de omgeving van de Turfmarkt in Den Haag.

- Advertisement -

Er werd fors geweld gebruikt en vernielingen werden gepleegd. De relschoppers gooiden onder andere met zwaar vuurwerk en stenen. Er werden die dag vijf personen aangehouden. Het rechercheteam onderzoekt het geweld dat de andere relschoppers gebruikten.

Schilderswijk
De politie is zaterdagavond 20 november tot na middernacht bezig geweest met optreden tegen relschoppers die de openbare orde verstoorden in de omgeving van de Vaillantlaan. Een grote groep jongeren zocht er bewust de confrontatie met de politie.

De groep stichtte brandjes, pleegde vernielingen, belaagde automobilisten en gooide met stenen en zwaar vuurwerk naar agenten. Rond 01.00 uur keerde de rust weer terug. In totaal hield de politie negentien personen aan voor onder andere belediging, openbare geweldpleging, het verstoren van de openbare orde en het niet voldoen aan bevel of vordering. Er raakten vijf agenten gewond.

Getuigen en beelden gezocht
De politie is een onderzoek gestart naar gepleegde strafbare feiten en de plegers daarvan. Er gaat daarom een oproep uit naar getuigen of mensen die camerabeelden hebben van de relschoppers.

Beelden of informatie kan gedeeld worden met de recherche via 0900-8844. Anoniem tips melden kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000. Beelden kunt u ook direct bij de politie uploaden via het tipformulier op de website van de politie.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Actievoerders blokkeren ingang Tweede Kamer en verstoren debat

Den Haag - De Politie heeft meerdere demonstranten in en voor de Tweede Kamer in Den Haag verwijderd....

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...