Tweede relschopper huilend voor de rechter

Date:

Share post:

Rotterdam, Delft – Woensdagmiddag 24 november is ook de tweede verdachte van de rellen in Rotterdam, Terrence van den B. (29) uit Delft, veroordeeld tot een celstraf. Eerder vandaag werd al een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse veroordeeld.

De Delftenaar betuigde met rollende tranen over zijn wangen spijt voor zijn gedrag afgelopen vrijdag in het centrum van Rotterdam. Op camerabeelden was te zien hoe hij stenen gooide naar een ME-bus tijdens de rellen.

- Advertisement -

Net als bij de eerste verdachte, pleitte de advocaat voor een taakstraf. De rechter oordeelde dat dit een een belediging zou zijn voor de hulpverleners van die avond. Het Openbaar Ministerie eiste naast een omgevingsverbod voor zes maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk.

De rechter gaf Terrence – net als de 26-jarige Sharon uit Spijkenisse – een celstraf van vijf maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook mag hij een jaar lang niet in het centrum van Rotterdam komen.

- Advertisement -

Gerelateerd