maandag, juni 27, 2022
20 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Toch enkele aanhoudingen na afloop van persconferentie

- advertentie -

Den Haag – Vrijdagavond 26 november heeft de politie na afloop van de persconferentie enkele aanhoudingen verricht.

Tijdens de persconferentie was – net zoals bij eerdere persconferenties – een lawaaiprotest. Ondanks dat het het merendeel van de avond hard regenden, kwamen er zo’n vijftig demonstranten naar de Turfmarkt. Vlak voordat Rutte en De Jonge begonnen, startten de actievoerders met het maken van lawaai.

Artikel gaat verder onder foto

De actie verliep gemoedelijk en zonder enige confrontatie. Bij eerdere lawaaiprotesten tijdens de persconferentie is het geregeld tot geduw en getrek gekomen met de ME. Afgelopen persconferentie sloeg de vlam volledig in de pan toen een groep relschoppers de demonstratie liet escaleren.

Signalen van ongeregeldheden
Gedurende de persconferentie kwamen er signalen dat er toch personen naar het centrum waren gekomen om ongeregeldheden te veroorzaken. De politie was er alert op en de burgemeester vaardigde een noodbevel uit in het centrumgebied.

Het lawaaiprotest voor het ministeriegebouw bleef vreedzaam en rustig, en na afloop vertrokken de demonstranten uit eigen beweging richting huis. Echter was er ook een oproep gedeeld voor een latere actie op het Rijswijkseplein.

Artikel gaat verder onder foto

De gemeente breidde het noodbevel uit tot het gebied rondom het Rijswijkseplein. Groepjes van het eerdere lawaaiprotest werden aangesproken en weggestuurd. Ook waren er enkele groepjes met gezichtsbedekking en zwarte kledij. Zij werden gecontroleerd en preventief gefouilleerd. Een aantal personen werd aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -