Toch enkele aanhoudingen na afloop van persconferentie

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Vrijdagavond 26 november heeft de politie na afloop van de persconferentie enkele aanhoudingen verricht.

Tijdens de persconferentie was – net zoals bij eerdere persconferenties – een lawaaiprotest. Ondanks dat het het merendeel van de avond hard regenden, kwamen er zo’n vijftig demonstranten naar de Turfmarkt. Vlak voordat Rutte en De Jonge begonnen, startten de actievoerders met het maken van lawaai.

- Advertisement -

Artikel gaat verder onder foto

De actie verliep gemoedelijk en zonder enige confrontatie. Bij eerdere lawaaiprotesten tijdens de persconferentie is het geregeld tot geduw en getrek gekomen met de ME. Afgelopen persconferentie sloeg de vlam volledig in de pan toen een groep relschoppers de demonstratie liet escaleren.

Signalen van ongeregeldheden
Gedurende de persconferentie kwamen er signalen dat er toch personen naar het centrum waren gekomen om ongeregeldheden te veroorzaken. De politie was er alert op en de burgemeester vaardigde een noodbevel uit in het centrumgebied.

Het lawaaiprotest voor het ministeriegebouw bleef vreedzaam en rustig, en na afloop vertrokken de demonstranten uit eigen beweging richting huis. Echter was er ook een oproep gedeeld voor een latere actie op het Rijswijkseplein.

Artikel gaat verder onder foto

De gemeente breidde het noodbevel uit tot het gebied rondom het Rijswijkseplein. Groepjes van het eerdere lawaaiprotest werden aangesproken en weggestuurd. Ook waren er enkele groepjes met gezichtsbedekking en zwarte kledij. Zij werden gecontroleerd en preventief gefouilleerd. Een aantal personen werd aangehouden voor het bezit van illegaal vuurwerk of het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie raakt slaags met demonstranten, ministerie van OCW beklad

Den Haag - Donderdag 6 juni zijn er meermaals confrontaties ontstaan tussen agenten en pro-Palestijnse betogers in Den...

Vier nieuwe verdachten aangehouden voor Eritrese rellen in Den Haag

Den Haag - De Politie heeft vier nieuwe verdachten aangehouden in het onderzoek naar de ongeregeldheden op de...

32- jarige Hagenees zwaargewond na schietpartij Wolphaertsbocht Rotterdam

Rotterdam - Afgelopen nacht rond 03.00 uur vond er een schietpartij plaats op de Wolphaertsbocht in Rotterdam. Een...

Eritrese relschoppers kwamen naar Den Haag voor ‘vreedzame demonstratie’

Den Haag - Vrijdag 17 mei verschenen de eerste verdachten voor de rechter voor de Eritrese rellen afgelopen...