Zwaaiende relschopper meldt zichzelf bij politie, 12 tips na uitzenden verdachten

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft dinsdagavond in het programma Bureau Rijnmond verschillende herkenbare beelden getoond van relschoppers op de Coolsingel. Op 19 november ontstonden er grote ongeregeldheden toen relschoppers een demonstratie tegen de coronamaatregelen kaapten. De politie heeft inmiddels vijftig verdachten aangehouden en publiceert nu wekelijkse herkenbare foto’s van nog gezochte relschoppers.

Na de uitzending ontving de politie twaalf tips over de verdachten op de beelden. Een man die lachend zwaaide naar de camera, heeft zichzelf inmiddels gemeld bij de politie. Zijn beelden zijn daarom offline gehaald.

- Advertisement -

De politie heeft heel veel beeldmateriaal, afkomstig van camera’s op de straat en de videowagen van de Mobiele Eenheid. Ook worden andere bronnen van burgers gebruikt om relschoppers op te sporen.

Er wordt gebruik gemaakt van een speciaal team om de relschoppers op te sporen. Als de identiteit niet kan worden achterhaald, worden de relschoppers herkenbaar afgebeeld op de website van politie.nl en in opsporingsprogramma’s.

Bij de rellen in Rotterdam was de politie genoodzaakt om gericht te schieten. Vijf mensen raakten door een kogel gewond. Er wordt onderzocht of de slachtoffers door politiekogels zijn geraakt.

Op de Bulgersteyn werden meerdere politiewagens vernield en een politieauto in brand gestoken. Agenten liepen door vliegende stenen en straatmeubilair licht letsel op. Auto’s van de Mobiele Eenheid liepen schade op door barricades.

Bekijk hier het item van Bureau Rijnmond

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd