maandag, juni 27, 2022
20 C
Rotterdam
maandag 27 juni 2022

Bestormers OPCW-gebouw in Den Haag nog vast

- advertentie -

Den Haag – De politie heeft laten weten dat in totaal 44 personen gisteren werden aangehouden na de bestorming van het OPCW-gebouw aan de Johan de Wittlaan in Den Haag. Zes personen raakten daarbij gewond.

Een Koerdische demonstratie tegen de Turkse president Erdogan en het gebruik van chemische wapens nam gistermiddag een andere wending toen actievoerders het gebouw van het OPCW bestormden.

De demonstranten klommen over het hek en drongen het gebouw binnen, omdat de organisatie ervan wordt beticht niks te doen tegen het gebruik van chemische wapens door Turkije, ondanks de vele bewijzen, aldus de actievoerders.

Het OPCW is een internationale organisatie die toeziet op de vernietiging van chemische wapens en het voorkomen van toekomstig gebruik ervan.

Tientallen aanhoudingen en meerdere gewonden
De politie liet vandaag weten dat er in totaal 44 personen zijn aangehouden en dat ze allemaal nog vast zitten voor verhoor. Ook raakten er gisteren twee agenten en vier actievoerders gewond. Er is een onderzoek lopend naar de bestorming.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,235VolgersVolg
- advertentie -