Burgemeester Lamers heeft geen goed woord over voor illegaal feest Jan van Riebeeckweg Schiedam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Schiedam – Burgemeester Cor Lamers van de gemeente noemt het georganiseerde illegale coronafeest ontoelaatbaar. Het feest wat op zaterdagavond rond elf uur begon trok bijna 1000 bezoekers uit een groot deel van Europa. 

Lees ook: Illegaal feest in gekraakt bedrijfspand beëindigd in Schiedam

Het feest werd georganiseerd in een gekraakt bedrijfspand aan de Jan van Riebeeckweg in Schiedam. Politieagenten gingen op zaterdagavond rond 23.00 uur een kijkje nemen toen er tips binnenkwamen dat er sprake was van een gigantische oploop van feestgangers. Omdat de capaciteit bij de politie ontbrak konden ze niets anders doen dan het feestje door te laten gaan.

Honderden festivalgangers die voornamelijk uit Nederland, België, Frankrijk Duitsland en zelfs Oostenrijk kwamen hebben urenlang kunnen feesten.  Op zondagmorgen besloot burgemeester Lamers dat er een eind gemaakt moest worden aan het feest. De politie had op dat moment voldoende mankracht om in te zetten. De organisatoren van het feest werkten vervolgens vrijwillig mee aan het ontruimen van het pand.

De burgemeester heeft geen goed woord over voor het feest en vindt het weinig getuigen van respect. “Zulk respectloos en onverantwoord gedrag is buitengewoon ontoelaatbaar”, aldus de burgemeester.

Bij de ontruiming zijn geen mensen aangehouden, iedereen vertrok vol goede zin huiswaarts. Van de organisatoren zijn hun gegevens vastgelegd. De gemeente gaat naar hen toe nog wel maatregelen nemen, wat dit dan voor maatregelen zijn is nog niet bekend.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd