Opnieuw bewoners Spijkenisse zonder stroom na uitvallen aggregaat

Date:

Deel bericht:

Spijkenisse – Vrijdagmiddag 7 januari zijn weer enkele honderden huishoudens in Spijkenisse zonder stroom komen te zitten. Dit in verband met het uitvallen van een noodaggregaat.

Donderdagochtend ontstond brand in de kelder van een verdeelstation. Gevolg van de brand was een grote stroomstoring die tot laat in de avond duurde. Er werd een tijdelijke oplossing gecreëerd door het plaatsen van noodstroomaggregaten.

- Advertisement -

Stedin is bezig met herstelwerkzaamheden. Tot dat moment moeten aggregaten zorgen voor de stroomvoorziening. Geschat wordt dat de storing voor miljoenen aan kosten zal zorgen voor de Netbeheerder, omdat zij verplicht zijn elke getroffen klant moeten compenseren, tezamen met de herstelkosten.

Aggregaat uitgevallen
Opnieuw kwamen 294 aansluitingen zonder stroom te zitten. Stedin laat weten dat er een aggregaat is uitgevallen. Er wordt een nieuwe stroomaggregaat aangesloten om zo snel mogelijk de stroomvoorziening te herstellen.

- Advertisement -

Gerelateerd