Extra beveiliging bij woning minister Sigrid Kaag

Date:

Deel bericht:

Den Haag – De beveiliging in de straat van minister Sigrid Kaag (Financiën/D66) is opgeschroefd nadat recent een groep demonstranten voor haar deur stonden. Eerder werden deze maatregelen ook al genomen bij de woning van minister Hugo de Jonge in Rotterdam.

Er zouden ‘zichtbare en onzichtbare’ veiligheidsmaatregelen zijn getroffen rondom het huis van de Haagse politica. Onder andere is vandaag een mobiele politiepost geplaatst in de straat. Deze is 24 uur per dag bemand.

- Advertisement -

Groep demonstranten voor de deur
Aanleiding is de dreigementen aan Kaag en de groep demonstranten die recentelijk voor de deur stonden. Daarbij had één van de actievoerders een grote brandende fakkel vast en werden er dreigende en schofferende uitspraken geroepen.

Aanhoudingen
Kaag heeft van het incident voor haar woning aangifte gedaan. In het onderzoek hiernaar zijn twee verdachten aangehouden.

Max van den B., de actievoerder met de brandende fakkel, werd als eerste aangehouden. Hij werd eerder ook aangehouden, omdat hij meermaals aanbelde bij de woning van Hugo de Jonge om hem te confronteren.

Even later is ook Eline van ’t N. aangehouden. Deze mevrouw streamde het gebeuren live op haar kanaal ‘Onrecht TV’. Beide verdachten filmen voor dit kanaal bij demonstraties en andere acties.

Complotten
Beide verdachten zijn bekende gezichten bij de demonstraties tegen het coronabeleid. Zij behoren tot een groep die overtuigd zijn dat het virus is opgezet door een “wereldwijde elite”, waarbij politici zich schuldig zouden maken aan onder andere “pedo-satanistische rituelen”.

 

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...

Dode na aanrijding met tram in Den Haag

Den Haag - Zondagavond 24 maart is een persoon overleden na een aanrijding met een tram. Dit gebeurde...

Overleden Hagenaar aangetroffen na vermeende schietpartij in Voorburg

Voorburg – Donderdag 21 maart is een 19-jarige Hagenaar overleden aangetroffen in een woning aan de Van Barbansonstraat...

Brandend voorwerp gegooid naar Israëlische ambassade in Den Haag, verdachte aangehouden

Den Haag - Donderdag 21 maart heeft de politie een verdachte aangehouden, nadat hij een brandend voorwerp zou...