Ophef over de Hef en Jeff

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Er is ophef ontstaan over de iconische Koningshavenbrug, in de volksmond beter bekend als ‘de Hef’. Mogelijk wordt deze namelijk opnieuw (tijdelijk) ontmanteld.

Reden voor de waarschijnlijke ontmanteling is Jeff Bezos, oprichter van Amazon en tevens de rijkste man ter wereld. Hij heeft een bedrijf in Alblasserdam opdracht gegeven voor de bouw van een megajacht.

- Advertisement -

Het enorme jacht met drie masten is zo groot dat het niet onder de Hef zou kunnen varen, ondanks een doorgang van veertig meter hoog. Daarom zijn er momenteel gesprekken tussen de gemeente en de botenbouwer om de brug te ontmantelen.

Ophef over de Hef en Jeff
In 2017 werd de brug voor het laatst ontmanteld tijdens een grootschalig herstel. De gemeente beloofde toen dat die keer de laatste keer zou zijn dat de brug ontmanteld zou worden.

Dat nu zo’n vijf jaar later toch weer plannen zijn om de brug te ontmantelen, is voor sommige Rotterdammers tegen het zere been. Tegenover RTV Rijnmond verklaart het Historisch Genootschap Roterodamum dat er grenzen gesteld moeten worden wat er met erfgoed gedaan mag worden. Maar ook onder de nuchtere Rotterdammers is de vraag of maar alles moet kunnen, simpelweg omdat er iemand met geld over de balk loopt te smijten.

 

- Advertisement -

Gerelateerd