112 persfotograaf Joey Heijstek heeft zeldzame vorm van kanker, vrienden starten crowdfunding

Date:

Share post:

- Advertisement -

De 23-jarige 112 persfotograaf Joëy Heijstek heeft een zeldzame vorm van kanker, sinds januari kan hij er niet meer op uit om foto’s en video’s te maken van grote branden, schietpartijen of ongelukken. Omdat hij nog niet was verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid heeft hij geen inkomen meer, vrienden van Joëy zijn een crowdfundingsactie gestart voor hun vriend.

Joëy Heijstek is geen vreemde in de straten van Rotterdam. Al op zijn 13e had hij ruime interesse voor het werk van hulpverleners, al snel trok hij erop uit met de fiets. Ook voor Nieuws op Beeld heeft Joëy jarenlang bijzonder veel bijdrages geleverd in de vorm van foto’s en teksten.

Zijn eerste bericht schreef hij op 15 maart 2013, onverlaten hadden een palmboom gestolen in Rotterdam Nesselande. Het artikel dat het meest gelezen was ging over de ontvoering van tram-poes Ake. Joëy Heijstek schreef bijna 1000 artikelen voor onze website.

Bijzondere vorm van kanker

In Augustus 2021 kreeg vorig jaar last van zijn knie tijdens het werk. Die last werd zo erg dat hij besloot naar de huisarts te gaan. Een dag later lag hij in het ziekenhuis, een onderzoek van wel 17 dagen volgde, daaruit kwam het slechte nieuws naar voren. Een tumor in zijn been veroorzaakte de pijn en zorgde voor de immobiliteit. De vorm van kanker is een zogeheten Epithelioïd sarcoom, een vorm van kanker die zelden voorkomt en in het bindweefsel. of steeunweefsel van het lichaam ontstaat. Slechts tien mensen per jaar in Nederland krijgen deze vorm van kanker.

Direct werd er gestart met behandelen van het been. Zijn been werd gespoeld met een nieuwe vorm van chemotherapie, het doel hiervan was om de tumor flink te laten slinken. Dat lukte helaas niet voldoende, de tumor slonk van 9 naar 6 centimeter, dat bleek niet genoeg om het restant operatief te kunnen verwijderen. De artsen zijn gestart met bestralingen, dat heeft voor een grote wond gezorgd. Bewegen kan Joëy amper meer, in huis lukt het op krukken, maar op straat zit hij in een rolstoel.

Lees het volledige interview op Rijnmond

Genezing niet meer mogelijk

Door de wond in zijn been zijn er ook uitzaaiingen gevonden in zijn longen. Die lijken voorlopig stabiel te zijn. Behandelingen die hij krijgt en in de toekomst gaat krijgen zullen niet meer bijdragen tot genezing, alle behandelingen zijn levensverlengend.

Geen inkomsten, vrienden starten crowdfundingsactie

Joëy startte vanaf zijn 18e officieel een eigen bedrijf, in 2020 ging hij werken voor een fotobedrijf dat in Rotterdam en omstreken beeldmateriaal levert aan onder andere Rijnmond, ANP, NOS en het AD. Natuurlijk wist hij dat er een risico was om als zelfstandige te starten, maar wie denkt er nu aan om ziek te worden op een dergelijk jonge leeftijd. Het fotograferen van 112-incidenten is al jaren geen vetpot meer, het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan ook een flinke kostenpost, veel te duur om maandelijks te betalen.

Vrienden van de fotograaf startte in het geheim een crowdfundingsactie op voor hun vriend. Met het bedrag dat wordt opgehaald willen ze zorgen dat hij zijn rekeningen kan betalen, en vooral nog genieten van alle tijd die hij nog heeft. Joey wil graag met zijn vriendin Sanne op vakantie, lekker naar een warm land. Zaterdagmiddag stond de teller al op 5550 euro. Collega’s, vrienden maar ook hulpverleners hebben al massaal gedoneerd.

Klik hier om ook een donatie achter te laten

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd