ADO geeft statement na ongeregeldheden: “We schamen ons diep”

Date:

Deel bericht:

Voetbalclub ADO Den Haag heeft een geschreven statement gepubliceerd na de ongeregeldheden na de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Na het verlies zocht een groep ADO-supporters de confrontatie met Excelsior-fans en met de politie.

Zowel in als rondom het stadion kwam het tot ongeregeldheden. Na afloop van de wedstrijd betraden ADO-supporters het veld en gooiden met vuurwerk en andere voorwerpen naar het uitvak.

- Advertisement -

Buiten het stadion werd de confrontatie gezocht met de ME. Aan beide zijden raakten mensen gewond. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

“Hoogtepunt mondde uit in een dubbele teleurstelling”

De club heeft de volgende dag, maandag 30 mei, een statement gepubliceerd over de ongeregeldheden: “Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten.” De club zegt zich diep te schamen voor de gebeurtenissen.


Lees hieronder het volledige statement van de club:

Statement n.a.v. ernstige ongeregeldheden ADO Den Haag – Excelsior

Afgelopen zondag ging het na afloop van de wedstrijd ADO Den Haag – Excelsior in de finale van de play-offs helemaal mis. Wat een hoogtepunt moest worden mondde uit in een dubbele teleurstelling. Niet alleen op het veld, maar vooral ook daarbuiten. Sup- porters van ADO Den Haag zochten de confrontatie met de mensen in het uitvak, maar ook buiten het stadion met de politie en ME. Namens ADO Den Haag schamen we ons diep voor wat er gisteren heeft plaatsgevonden.

In een sfeervol stadion begon de middag nog zeer positief. Een uitverkocht en geel-groen Cars Jeans Stadion was in de stemming voor een waar voetbalfeest. Helaas sloeg de stem- ming helemaal om na afloop van het duel en werd het tegenovergestelde bereikt. De club wordt (wederom) zwaar in diskrediet gebracht door een grote groep raddraaiers die zich niet kunnen gedragen. Supporters bestormden het veld en gooiden, tot het moment dat de ME ingreep, vuurwerk en andere voorwerpen richting het uitvak. Daarna ging het ook buiten het stadion volledig mis. Op verschillende plekken rondom het stadion zochten relschoppers de confrontatie met de ME.

Namens ADO Den Haag bieden wij de supporters die zich niet veilig gevoeld hebben in en om het stadion, en met name de supporters, spelers en staf van Excelsior, onze welge- meende excuses aan. Het is te gênant voor woorden. Het Cars Jeans Stadion moet een open en toegankelijke plek zijn voor iedereen waar elke bezoeker zich veilig moet voelen. Naast de financiële schade en mogelijke boetes weegt de imagoschade voor de club op dit moment ook heel zwaar. Door dit soort incidenten komt de club er slecht op te staan.

ADO Den Haag zal in samenspraak met alle instanties al het mogelijke doen om de raddraai- ers verantwoordelijk te stellen voor de veroorzaakte schade en zwaar te bestraffen voor hun wangedrag. Alle camerabeelden binnen en buiten het stadion zullen worden geanalyseerd. We willen niet op de maatregelen vooruitlopen, maar langdurige stadionverboden zullen deel uitmaken van de maatregelen.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Auto met diplomatieke kentekenplaten belandt in sloot in Den Haag

Den Haag - Donderdagavond 4 april is een auto met diplomatieke kentekenplaten te water geraakt in een sloot...

Dronken zwangere vrouw zet Burger King in Den Haag op stelten

DEN HAAG - In het centrum van Den Haag heeft een zwangere vrouw samen met een andere vrouw...