Gewonden en aanhoudingen in Den Haag na verlies ADO

Date:

Deel bericht:

Den Haag – Zondagavond 29 mei speelden ADO Den Haag en Excelsior in het Cars Jeans Stadion de promotiewedstrijd. Na afloop ontstonden er ongeregeldheden en moest de ME optreden.

Hoewel ADO met een 3-0 voorsprong de winst in handen leek te hebben, werd het toch gelijkspel. In de verlenging scoorden ADO en Excelsior allebei, waardoor met een eindstand van 4-4 beide teams zich moesten opmaken voor penalty’s. Na een zenuwslopend einde wist Excelsior toch de eindoverwinning binnen te halen. Hierdoor gaat Excelsior, en niet ADO, volgend jaar naar de eredivisie.

- Advertisement -

Supporters het veld op
De feestvreugde bij de ADO-supporters sloeg om naar verdriet en boosheid. Voor een groep hooligans reden genoeg om het veld te betreden en met vuurwerk en andere voorwerpen naar het uitvak te gooien. In het stadion moest de ME optreden, maar even later werd het rondom het sportcomplex eveneens onrustig.

De ME betreedt het stadion als supporters het veld opgaan

Onrustig rondom stadion
De ME heeft meerdere charges moeten doen en over en weer vielen er klappen. Relschoppers gooiden met vuurwerk, stenen en straatmeubilair. De politiehonden zetten hun tanden in meerdere relschoppers.

Lees ook: ADO geeft statement na ongeregeldheden: “We schamen ons diep”

Bij zowel de politie als bij de voetbalsupporters vielen meerdere gewonden. Hoeveel mensen er precies gewond zijn geraakt, is niet bekend.

De politie heeft ook meerdere aanhoudingen verricht. Hoeveel mensen er zijn gearresteerd, is nog niet bekend.

Camerabeelden
De politie is teleurgesteld in het gedrag van een klein deel van de supporters. ‘Ik heb gezien hoe mijn collega’s belaagd en geconfronteerd werden met zeer heftig geweld, zegt algemeen commandant Mariëlle van Vulpen. ‘Ik betreur het dat er meerdere personen, waaronder een aantal politiemensen gewond zijn geraakt. Samen met het Openbaar Ministerie doen we onderzoek naar deze ongeregeldheden.’

De politie vraagt mensen om beeldmateriaal van ongeregeldheden met ze te delen.

- Advertisement -

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerd