woensdag, juli 6, 2022
19.8 C
Rotterdam
woensdag 6 juli 2022

Achttien jaar celstraf en tbs met dwang voor moord op Renée

- advertentie -

Den Haag – Dinsdagmiddag 31 mei heeft de rechter achttien jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd aan de 42-jarige Ferry T. voor de dood van 23-jarige Renée.

Renée fietste in de nacht van 22 op 23 mei in 2021 naar huis van een feestje bij haar rugbyclub. Op Scheveningen werd zij door Ferry de bosjes in getrokken, misbruikt en door messteken om het leven gebracht. Na de daad vertrok T. en kwam later terug met een jerrycan om het lichaam van de 23-jarige in brand te steken.

Ferry T. werd een dag later door een arrestatieteam ingerekend en zit sindsdien vast. Sindsdien heeft T. wisselende verklaringen gegeven en zou zich steeds minder herinneren van het voorval. Tot onvrede van de rechter, het OM en de nabestaanden. Want ook: uit onderzoek blijkt naast diverse stoornissen dat er niks mis is met zijn geheugen.

Gruwelijk en mensonterend
In de rechtbank worden de gebeurtenissen ‘gruwelijk’ en ‘mensonterend’ genoemd. De rechter neemt de zaak hoog op en gaat geheel mee in de eis van het OM.

Gekwalificeerde doodslag is bewezen geacht en achttien jaar celstraf (met aftrek van voorarrest) is daarom opgelegd. Daarnaast achten experts Ferry een gevaar voor de samenleving, waardoor hem ook tbs met dwangverpleging is opgelegd.


Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp+31103070855 of Mailredactie@nieuwsopbeeld.nl


 

- Advertisement -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,236VolgersVolg
- advertentie -