Explosief achtergelaten bij woning in Delft

Date:

Deel bericht:

Delft – Dinsdagochtend 31 mei hebben de hulpdiensten meerdere woningen aan de Vulcanusweg geëvacueerd na de vondst van een explosief. Het explosief is inmiddels veiliggesteld en afgevoerd.

Rond drie uur in de ochtend ontving de politie een melding van een verdacht pakketje bij een voordeur van een woning. Experts kwamen ter plaatse om nader onderzoek te doen en stelden vast dat het ging om een explosief.

- Advertisement -

Ontruiming
Uit voorzorg werden drie omliggende woningen ontruimd en de hulpdiensten schaalden preventief op naar GRIP-1 voor onderlinge communicatie tussen de verschillende hulpdiensten.

De Explosieven OpruimingsDienst (EOD) van Defensie kwam ter plaatse. Aangekleed in een bompak werd het explosief veiliggesteld en afgevoerd. Deze zal op een veilige locatie gecontroleerd tot ontploffing worden gebracht. Wat voor explosief het precies betrof, is niet bekend gemaakt.

Onderzoek gaat verder
De politie zet het onderzoek naar de herkomst van het pakketje voort. Mensen die tussen 2.30 en 3.30 uur iets in de omgeving van de woning hebben gezien of camerabeelden hebben, worden gevraagd contact op te nemen.

- Advertisement -

Gerelateerd