Derde verdachte aangehouden voor schietpartij bij Zoetermeerse school

Date:

Share post:

- Advertisement -

Zoetermeer – De politie heeft een derde verdachte aangehouden vanwege een schietincident bij een Zoetermeerse school. Een 17-jarige Delftenaar werd daarbij in zijn hoofd geschoten.

Dinsdagmiddag 31 mei wacht een groep jongeren bij het Zoetermeerse mbo Rijnland het 17-jarige slachtoffer op. De jongeman uit Delft had een afspraak en zou na afloop opgehaald worden door zijn moeder. Toen hij naar zijn moeder’s auto op het parkeerterrein loopt, komen de daders op hem af en schieten hem door het hoofd.

Terwijl de daders wegvluchten, rijdt de moeder snel naar het ziekenhuis. Wonder boven wonder overleeft de jongen de aanslag op zijn leven. Het Algemeen Dagblad meldde dat een jarenlange ruzie tussen rivaliserende groepen de aanleiding is voor wederom een geweldsincident in de regio.

Aanhoudingen
Diezelfde avond nog weet de politie twee verdachten aan te houden. Het gaat om twee jongens uit Den Haag, van 17 en 18 jaar oud. Op donderdag 2 juni is nog een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Leidschendam, aangehouden. Het Openbaar Ministerie brengt dit nieuws op dinsdag 7 juni.

De 17-jarige Hagenaar is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in de zaak. De 17-jarige Leidschendammer en 18-jarige Hagenaar zijn voorgeleid en blijven langer in voorarrest.

- Advertisement -

Gerelateerd