Derde verdachte aangehouden voor schietpartij bij Zoetermeerse school

Date:

Deel bericht:

Zoetermeer – De politie heeft een derde verdachte aangehouden vanwege een schietincident bij een Zoetermeerse school. Een 17-jarige Delftenaar werd daarbij in zijn hoofd geschoten.

Dinsdagmiddag 31 mei wacht een groep jongeren bij het Zoetermeerse mbo Rijnland het 17-jarige slachtoffer op. De jongeman uit Delft had een afspraak en zou na afloop opgehaald worden door zijn moeder. Toen hij naar zijn moeder’s auto op het parkeerterrein loopt, komen de daders op hem af en schieten hem door het hoofd.

- Advertisement -

Terwijl de daders wegvluchten, rijdt de moeder snel naar het ziekenhuis. Wonder boven wonder overleeft de jongen de aanslag op zijn leven. Het Algemeen Dagblad meldde dat een jarenlange ruzie tussen rivaliserende groepen de aanleiding is voor wederom een geweldsincident in de regio.

Aanhoudingen
Diezelfde avond nog weet de politie twee verdachten aan te houden. Het gaat om twee jongens uit Den Haag, van 17 en 18 jaar oud. Op donderdag 2 juni is nog een derde verdachte, een 17-jarige jongen uit Leidschendam, aangehouden. Het Openbaar Ministerie brengt dit nieuws op dinsdag 7 juni.

De 17-jarige Hagenaar is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte in de zaak. De 17-jarige Leidschendammer en 18-jarige Hagenaar zijn voorgeleid en blijven langer in voorarrest.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Grote hoeveelheid drugs gevonden tijdens controle bakwagen in Zoetermeer

Zoetermeer - In de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 maart heeft de politie twee personen aangehouden,...

Politie houdt jonge verdachte aan voor zware mishandeling van 9-jarige jongen in Zoetermeer

Zoetermeer - De politie heeft dinsdag 26 maart een 13-jarige jongen uit Zoetermeer aangehouden op verdenking van zware...

Spelend jongetje (9) in gezicht geslagen in Zoetermeer

Zoetermeer - Zaterdagmiddag 23 maart is een kind tijdens het spelen mishandeld door een man. De politie hoopt...

Auto belandt in sloot langs Oostweg in Zoetermeer

Zoetermeer - Maandag 4 maart is iemand met de auto in een sloot beland langs de Oostweg in...