Zoekactie naar slachtoffers neergestort vliegtuig nog niets opgeleverd

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De zoekactie dinsdag 7 juni naar de inzittenden van het neergestorte vliegtuigje bij Rotterdam heeft vooralsnog niks opgeleverd. Ook blijft het nog een raadsel hoe het toestel heeft kunnen neerstorten.

Afgelopen zondagavond werd rond tien voor zeven groot alarm geslagen toen een patrouilleboot van de haven brokstukken van een vliegtuig zag drijven. Direct werd een grote zoekactie opgestart en werden al gauw meerdere toebehoren van een klein formaat vliegtuigje gevonden.

- Advertisement -

Toestel was op weg naar Frankrijk
Op één van de brokstukken werd een registratienummer aangetroffen. De autoriteiten weten inmiddels dat het vliegtuigje afkomstig was van het vliegveld Husum-Schwesing, in Duitsland vlakbij de Deense grens, en zondag was vertrokken naar Bonnevaux, in het zuid-westen van Frankrijk.

Rond kwart voor vijf in de middag zou het toestel het Nederlandse luchtruim zijn binnengekomen. Daarbij is er nog contact geweest met de Nederlandse luchtverkeersleiding. Wat er vervolgens tussen dat moment en het moment van neerstorten is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.

Slachtoffers uit Noorwegen
Er wordt niet meer vanuit gegaan dat de inzittenden de crash nog levend gevonden zullen worden. Diverse media berichten dat het om twee personen uit Noorwegen gaat. Specifieker, een volwassene en een scholier. Dat is gebaseerd op informatie van de Noorse autoriteiten en media. Ook vandaag zal weer verder worden gezocht naar de slachtoffers en het toestel.

- Advertisement -

Gerelateerd