Politie houdt nog twee verdachten aan voor aanslagen in Rotterdam Spangen en Mathenesse

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft twee verdachten aangehouden voor de reeks van beschietingen en explosies van woningen en bedrijfspanden in Rotterdam-West. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij het plegen van de misdrijven. Eerder werden er al zeven andere verdachten gearresteerd.

Reeks van aanslagen

De politie onderzoekt de reeks van aanslagen die werden gepleegd tussen januari en juni van dit jaar. Een naar de beschietingen van panden aan de Vierambachtsstraat, de Aelbrechtskade en de 2e Middellandstraat, waarbij twee ondernemers werden afgeperst. De ander naar drie heftige gebeurtenissen die op 5 en 6 februari op korte afstand van elkaar plaatsvonden bij woningen aan de Jan Luykenstraat, het Piet Paaltjensplein en de Jan Kobellstraat.

- Advertisement -

Bekijk ook Woning beschoten Jan Kobellstraat Rotterdam

Explosieven in woning gegooid

Twee keer werd er een explosief een woning ingegooid, de derde keer werd een woning meerdere malen beschoten. Door een van de explosieven liep een man zware verwondingen op. Naar aanleiding daarvan werden drie andere woningen voor vier weken bestuurlijk gesloten en de nodige zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.

Na goed onderzoek konden tussen 10 mei en 7 juni al zeven verdachten worden aangehouden. Dinsdagmorgen zijn er nog eens twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 23-jarige Rotterdammer uit Oud-Mathenesse en een 25-jarige man uit Spangen. De reeks van aanslagen zijn in hetzelfde gedeelte van Rotterdam gepleegd. De politie onderzoek of de incidenten met elkaar te maken hebben.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Politie houdt 18e verdachte aan voor reeks explosies in Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Den Haag

Rotterdam - Woensdagochtend werd een 19-jarige man uit Wassenaar van zijn bed gelicht omdat hij wordt verdacht van...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Twee Rotterdammers (17 en 28) aangehouden voor explosiedreiging bij woning in Den Haag

Den Haag, Rotterdam - Dinsdagochtend 16 april zijn twee Rotterdammers van 28 en 17 jaar oud aangehouden in...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...