Twaalf jaar celstraf en TBS geëist voor schietpartij met dienstwapen agent in Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – De Officier van Justitie heeft twaalf jaar celstraf en TBS geëist tegen Niels W. uit Dordrecht. Augustus vorig jaar pakte hij tijdens een psychose het dienstwapen van een agent en schoot om zich heen.

Op 25 augustus 2021 worden bewoners in de Dordtse wijk Reeland opgeschrikt door lawaai. Daar is Niels met spullen in de straat aan het gooien, waarop de politie wordt gebeld.

- Advertisement -

Terwijl agenten en handhavers onderweg zijn, is W. al achter het stuur van een auto gekropen. Hoewel de Poolse eigenaar schreeuwt dat hij uit zijn auto moet komen, doet Niels het niet. Zodra een agent bij de openstaande portier komt staan, komt hij de auto uit en pakt het dienstwapen.

Schietpartij
Niels W. schiet het wapen leeg op de omstanders die zich zo snel als mogelijk uit de voeten maken. Een andere agent schiet terug. In het vuurgevecht worden de twee agenten geraakt en ook de Poolse man wordt in zijn rug getroffen. Of de Poolse man door Niels of door de agent is geraakt, blijft onduidelijk.

Eén van de agenten had geluk doordat de kogels werden opgevangen door een telefoon en steekwerkende vest en raakte lichtgewond. De collega die terugschoot werd in zijn borst en gezicht geraakt, maar is fysiek hersteld. De Poolse man liep een dwarslaesie op en moet de rest van zijn leven doorbrengen in een rolstoel. Daarnaast hebben de drie, maar ook de andere betrokkenen, psychologisch nog altijd last van het incident.

Psychose
Niels W. herinnert zich weinig van het voorval. Er waren persoonlijke omstandigheden, waarna hij naar alcohol en harddrugs greep die dag. Hij had last van hallucinaties en paranoïde gedachten, en belandde in een drugspsychose.

Strafeis
De Officier van Justitie vindt dat Niels W. poging tot doodslag op zes mensen kan worden verweten, waarbij meerdere mensen gewond zijn geraakt. Vanwege de ernst van het incident wordt twaalf jaar celstraf geëist samen met TBS met dwangverpleging.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Verdachten schietpartij Dordrecht nog altijd vast

Dordrecht - Op het Stationsplein in Dordrecht heeft op 9 april een schietpartij plaatsgevonden. Niemand raakte gewond. Agenten...

Zeven aanhoudingen na schietpartij Stationsplein Dordrecht

Dordrecht - De politie heeft dinsdagavond zeven verdachten aangehouden na een schietpartij in de omgeving van het Stationsplein...

Brandweer rukt uit voor brand in crematorium Essenhof Dordrecht

Dordrecht - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een brand op het dak van een crematorium op de...

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhoudingen verdachten drugs- en vuurwapenhandel in Dordrecht

Dordrecht - Dinsdagmiddag zijn op de Abraham Kuyperweg in Dordrecht twee jongens aangehouden op verdenking van vuurwapenhandel. Het...