dinsdag, januari 18, 2022
4 C
Rotterdam
dinsdag 18 januari 2022

Politiekorps geschokt na neerschieten van twee collega’s in Dordrecht

- advertentie -

De politie in heel Nederland is geschokt na het heftige incident in Dordrecht. Afgelopen woensdag schoot een 38-jarige Dordtenaar twee agenten neer nadat hij het dienstpistool van één van de agenten wist te bemachtigen. Één van de twee agenten is inmiddels thuis, de ander ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis, maar is wel buiten levensgevaar.

Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk en wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie door de Rijksrecherche onderzocht. Het OM houdt er rekening mee dat de verdachte het vuurwapen van de agenten heeft gebruikt, of dit gebeurd is tijdens de worsteling dat het wapen op de grond is gevallen, of dat het vuurwapen uit het holster van de agent is getrokken kan nog niet worden verteld.

Lees ook : Twee agenten gewond na schietpartij in Dordrecht (video)

De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schreven eerder dat de schok in de buurt groot is. De Dordtenaar die werkte als fotojournalist zou al langer kampen met Psychische  problemen, afgelopen donderdag ging het compleet mis na vermoedelijk problemen in zijn relatie. Hij sloeg de woning waarin hij verbleef kort en klein en ging vervolgens naar buiten. Trok twee personen uit een auto en nam daar plaats in. Agenten die hem vervolgens weer uit de auto trokken raakten met hem in gevecht waarop er uiteindelijk is geschoten.

Voor de Eenheid Rotterdam is het een tweede heftige incident waarbij collega’s betrokken zijn. Begin juli werd een motorrijder doodgereden door een vrachtwagenchauffeur.

Lees ook : Motorrijder politie overleden na aanrijding met vrachtwagen Eemhavenweg Rotterdam

De politie krijgt veel vragen van geschrokken agenten en burgers of er een kaartje ingestuurd kan worden. Dit kan naar het politiebureau in Dordrecht worden gestuurd.

Adres:
Bureau Drechtsteden-binnen
Overkampweg 109,3318 AP Dordrecht

Toestand gewonde agenten Dordrecht stabiel, onderzoek nog steeds in volle gang

- Advertisement -
spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -
spot_img

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,118VolgersVolg
- advertentie -