Twaalf jaar celstraf voor schietpartij met afgepakt politiewapen in Dordrecht

Date:

Share post:

Dordrecht – De 39-jarige Niels W. moet twaalf jaar de gevangenis in voor de schietpartij in zijn woonplaats Dordrecht in augustus 2021. Daarbij raakten twee agenten en een omstander gewond.

W. had op de bewuste avond drugs en alcohol gebruikt en belandde vermoedelijk daardoor in een psychose. Ook zouden persoonlijke problemen mede hiertoe hebben geleid. Hij weet dan ook niets meer van de schrikbarende gebeurtenissen van de avond.

In een vlaag van paranoia stapte Niels in een auto van een Poolse man. Toen de Pool – en vervolgens de agenten – Niels maanden uit te stappen, weet W. een dienstwapen te grijpen en begint te schieten. In het vuurgevecht worden beide agenten en de Poolse man geraakt, waarbij die laatste een dwarslaesie heeft opgelopen.

Het Openbaar Ministerie eiste eind juni twaalf jaar celstraf en TBS met dwangverpleging. De rechtbank is van mening dat TBS met dwangverpleging niet nodig is en sluit zich daarbij aan bij deskundigen. Wel worden de feiten dusdanig ernstig geacht dat de twaalf jaar volledig worden opgelegd.

- Advertisement -

Gerelateerd