Twaalf jaar celstraf voor schietpartij met afgepakt politiewapen in Dordrecht

Date:

Deel bericht:

Dordrecht – De 39-jarige Niels W. moet twaalf jaar de gevangenis in voor de schietpartij in zijn woonplaats Dordrecht in augustus 2021. Daarbij raakten twee agenten en een omstander gewond.

W. had op de bewuste avond drugs en alcohol gebruikt en belandde vermoedelijk daardoor in een psychose. Ook zouden persoonlijke problemen mede hiertoe hebben geleid. Hij weet dan ook niets meer van de schrikbarende gebeurtenissen van de avond.

- Advertisement -

In een vlaag van paranoia stapte Niels in een auto van een Poolse man. Toen de Pool – en vervolgens de agenten – Niels maanden uit te stappen, weet W. een dienstwapen te grijpen en begint te schieten. In het vuurgevecht worden beide agenten en de Poolse man geraakt, waarbij die laatste een dwarslaesie heeft opgelopen.

Het Openbaar Ministerie eiste eind juni twaalf jaar celstraf en TBS met dwangverpleging. De rechtbank is van mening dat TBS met dwangverpleging niet nodig is en sluit zich daarbij aan bij deskundigen. Wel worden de feiten dusdanig ernstig geacht dat de twaalf jaar volledig worden opgelegd.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Acht verdachten aangehouden voor bezit van kinderporno

Rotterdam - De politie heeft de afgelopen week acht verdachten aangehouden in acht verschillende onderzoeken. Alle verdachten zijn...

Zeer grote brand op vrachtschip in Dordrecht

Dordrecht - Vrijdagavond rond half tien werden verschillende eenheden gestuurd naar de 's-Gravendeelsedijk in Dordrecht voor een brand...

Vuurwapen aangetroffen in auto tijdens controle in Dordrecht

Dordrecht - Op woensdagavond 24 mei is er in een voertuig dat reed op de Laan der Verenigde...

Man gewond na steekpartij op feest Laan Der Verenigde Naties Dordrecht

Dordrecht - De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over een steekincident aan de Laan...