13-08 112 Rijnmond Kort: Brandweer druk met meerdere branden en zwemmer overleden in Hellevoetsluis

Date:

Deel bericht:

In dit nieuwsbericht vind je een verzameling van 112-nieuws van zaterdag 13 augustus. Ook vind je hier links naar de uitgebreide verhalen.

21.00 Overval op supermarkt ’t Plateau Spijkenisse

Een man heeft zaterdagavond rond 21.00 uur net voor sluitingstijd een supermarkt overvallen. De man kwam de winkel aan ’t Plateau in Spijkenisse binnen en bedreigde het personeel. Hij ging er vervolgens met een onbekende buit vandoor. De politie is een onderzoek gestart.

- Advertisement -

19.58 Flinke brand in composthoop Edisonstraat Krimpen aan den IJssel

De brandweer van Krimpen aan den IJssel en Krimpen aan de Lek zijn zaterdagavond uitgerukt voor een flinke buitenbrand ter hoogte van de Edisonstraat in Krimpen aan den IJssel. Op het EZH I pad stond een composthoop in de brand. Beide brandweerploegen zijn ingezet om de brand te blussen.

Lees meer: Brand in composthoop Edisonstraat Krimpen aan den IJssel

19.53 Flinke brand in keuken Borstelgras Spijkenisse

In een woning aan het Borstelgras in Spijkenisse is zaterdagavond een brand ontstaan in de keuken. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van rookontwikkeling en uit voorzorg werd er opgeschaald naar middelbrand. Gelukkig bleek er snel te kunnen worden geblust, de schade is behoorlijk.

Lees meer:

19.41 Brand in wasmachine Dordtsestraatweg Rotterdam

In een woning aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam heeft zaterdagavond een klein brandje gewoed in een wasmachine. Bij aankomst van de brandweer was deze al zo goed als gedoofd. De brandweer heeft de bewoners nog uitleg gegeven over hoe dit te voorkomen valt.

18.55 Auto op zijn kop A15 Barendrecht

Op de A15 bij Barendrecht is zaterdagmiddag een auto op zijn kop tot stilstand gekomen. Een ambulance kwam ter plaatse voor de inzittenden van het voertuig. De brandweer hoefde uiteindelijk niet in actie te komen. Vanwege de bergingswerkzaamheden was er een rijstrook afgesloten.

18.53 Kleine brand op balkon woning Telemannstraat Capelle aan den IJssel

Op het balkon van een woning aan de Telemannstraat in Capelle aan den IJssel was zaterdagavond een klein brandje ontstaan. Een plantenbak begon spontaan te branden en zorgde voor flink wat rookontwikkeling. Bij aankomst van de brandweer was de brand al grotendeels geblust door de bewoners.

Lees meer: Brand op balkon snel geblust Telemannstraat Capelle aan den IJssel

18.15 Zwemmer overleden in Haringvliet Hellevoetsluis

Een man van middelbare leeftijd is zaterdagmiddag om het leven gekomen nadat hij ter hoogte van de Oever in Hellevoetsluis aan het zwemmen was in het Haringvliet. Andere badgasten zagen dat de man kopje onder ging en niet meer boven water kwam. Samen met de hulpdiensten werd er een linie gevormd en de man onder water teruggevonden. Reanimatie mocht helaas niet meer baten.

Lees meer: Man overleden tijdens zwemmen Haringvliet Hellevoetsluis

18.10 Brandweer sluit spuitende brandkraan Persoonshaven Rotterdam

De brandweer heeft zaterdagavond een brandkraan weer dichtgedraaid. Bij aankomst spoot het water vanuit de ondergrondse brandkraan tot wel twee meter omhoog. Hoe de kraan is gaan spuiten is niet bekend, maar van een defect bleek geen sprake. De kraan is vermoedelijk opengedraaid.

17.31 Kleine brand in oogziekenhuis Rotterdam

In het oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest in Rotterdam heeft zaterdag tegen het eind van de middag een klein brandje gewoed. Er was een brandje ontstaan in een magnetron en dit zorgde voor wat lichte rookontwikkeling. De brandweer die nagenoeg achter het oogziekenhuis zit was snel ter plaatse. Gelukkig bleek het verder mee te vallen en kon de brandweer snel weer terug naar de kazerne.

17.00 Kleine brand in auto Lage Limiet Rotterdam

Een auto heeft zaterdagmiddag korte tijd in brand gestaan op het Lage Limiet in Rotterdam. De brand ontstond onder de motorkap, maar kon gelukkig snel worden geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, maar het zou vermoedelijk zijn ontstaan door een technisch mankement.

14.00 Brandweer redt hondje uit brandende woning Vossenzoom Pijnacker

In een woning aan de Vossenzoom in Pijnacker is zaterdagmiddag brand uitgebroken. De brandweer van Pijnacker en Berkel en Rodenrijs rukten met spoed uit en wisten de nog aanwezige hond snel uit de woning te halen. De brand zelf kon snel worden geblust, maar er is wel veel schade ontstaan.

Lees meer: Hondje gered bij forse woningbrand Vossenzoom Pijnacker

00.10 Kleine brand in woning Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel

In een woning aan het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel heeft korte tijd een brandje gewoed. Deze bleek te zijn ontstaan in een plantenbak en zorgde voor wat rookontwikkeling. De brandweer heeft de woning geventileerd waarop iedereen weer terug naar huis kon.

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Jongen zwaargewond na kopstoot tegen tunneltje Albert Schweitzerpad Rotterdam

Rotterdam - Een jongen is rond middernacht zwaargewond geraakt bij een ongeluk in een fietstunnel. De jongen zou...

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Bussen vol met namaakartikelen in beslag genomen in Rotterdam

Rotterdam - Bij een controle gericht op het bestrijden van handel in namaak artikelen zijn dinsdag 28 november...

Grote uitslaande brand verwoest bovenverdieping van woonhuis Salamanderveen Spijkenisse

Spijkenisse - Woensdagavond 29 November is er een grote brand uitgebroken in een rijtjeswoning aan de Salamanderveen in...